Onderzoek: Spotify staat op 33% van alle smartphones

Spotify app laat daarmee de concurrentie ver achter zich.

Telecompaper heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van apps over het vierde kwartaal van 2018 en hieruit is gebleken dat de Spotify-app op 33 procent van alle Nederlandse smartphones geïnstalleerd is.

iPhone-eigenaren blijken uit het onderzoek de app het vaakst geïnstalleerd te hebben: “Bijna de helft van alle Nederlandse iPhone gebruikers (48%) heeft Spotify geïnstalleerd staan op zijn of haar toestel. Daarmee kent Spotify nog steeds een ruime voorsprong op de installed base van de Apple Music-app, die een penetratie van 5 procent kent over de totale markt en op 13 procent van alle iPhones geïnstalleerd staat.”

Daarnaast is naar voren gekomen dat mannen vaker een muziek-app op hun smartphone geïnstalleerd hebben dan vrouwen. In vergelijking tot andere streaming-muziekdiensten blijkt Spotify ook veruit de populairste. Nederlanders gaven in het onderzoek aan dat ze de Spotify-app gemiddeld 17 dagen per maand gebruiken. Apple Music wordt gemiddeld 12 dagen per maand opgestart. Zo’n 60 procent van de Nederlandse Spotify-gebruikers beluistert dagelijks muziek via Spotify. Dat komt mede door de hoge waardering die de app krijgt via de zogenaamde App Promotor Score.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*