Onderzoek: Nederlanders geven maandelijks gemiddeld €27,17 uit aan abonnementsgeld voor streamingdiensten

Uit een recent onderzoek van Streamwijzer blijkt dat Nederlanders gemiddeld €326 per jaar uitgeven aan streamingdiensten, zoals NLZIET, Videoland, Netflix en Viaplay. De enquête, uitgevoerd onder 1.654 deelnemers, toont aan dat de gemiddelde maandelijkse kosten voor het streamen van films, series en sportevenementen €27,17 bedragen.

De resultaten geven aan dat de meeste Nederlanders tussen de €10 en €40 per maand besteden aan streamingabonnementen, met een klein percentage dat minder dan €10 of meer dan €40 uitgeeft. De enquête heeft niet alleen de uitgaven aan traditionele streamingplatforms zoals Netflix en Disney+ in kaart gebracht, maar ook aan andere abonnementen zoals podcasts en muziekdiensten.

Deze cijfers plaatsen Nederland in een voordelige positie vergeleken met Amerikaanse streamers, die gemiddeld bijna €845 per jaar uitgeven. Echter, Streamwijzer waarschuwt dat prijsverhogingen voor Nederlandse consumenten op de loer liggen, met recente aankondigingen van prijsstijgingen door enkele diensten.

Het onderzoek, van Streamwijzer biedt een blik op de huidige stand van zaken rondom streaminguitgaven in Nederland.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*