‘Onbegrijpelijk dat NPO1 het talkshowtijdstip zo makkelijk weggeeft’

De meeste mensen die je vraagt wat ze van het televisie-aanbod in de zomer vinden roepen gelijk: “Vreselijk, alleen maar herhalingen!” Het wordt door tv-makers structureel naar het rijk der fabelen verwezen. 

Toch valt het niet te ontkennen, vooral omdat die herhalingen deze maanden wel érg prominent worden uitgezonden, zoalsBed & Breakfast, Man Bijt Hond, Draadstaal, Life Story, Life Story, De Lama’s (NPO), Divorce, Love is in the Air, Adam zkt Eva, Ushi & The Family, Hotter Than my Daughter, Geer & Goor, Wie Ben Ik? (RTL), ’t Is Hier Fantastisch en Oplichters in het buitenland (SBS6).
 
Natuurlijk zijn er elk jaar ook wel een paar nieuwe programma’s te vinden in de schema’s. De NPO komt met de (zéér matige) scripted realityseries 4JIM en Motief voor Moord en vanaf volgende week de quiz Pointless. RTL brengt (het armoedige) Wie doet de afwas? en (het uitstekend gemaakte) Staatsloterij Puur Geluk, terwijl SBS6 als enige nieuwe titelMijn Laatste Keer brengt. 
 
En natuurlijk, daarnaast zijn er nieuwe afleveringen van Groeten van MAX, We zijn er bijna, Zomergasten, Kijken in de Ziel, De Slimste Mens, Muziekfeest op het Plein, Hollandse Zaken, Ranking The Stars (NPO). Bij de commerciëlen blijft het bij nieuwe afleveringen van Linda’s Zomerweek (RTL) en knip- en plakshow De 25 (SBS).
 
Maar het is opvallend dat de NPO helemaal klaar lijkt te zijn met het uitproberen van zomerse babbelprogramma’s. Jarenlang werden de succesvolle (VARA-)talkshows vervangen door slappe(re) varianten, zoals On Air, Wat heet?, Wat nu?, De Zomer Draait Door, WNL Half Acht Live en Knevel & Van Den Brink. Dit keer niets van dat alles. Zelfs Jinek is een maand lang spoorloos.
 
Geldgebrek? Andries en Tijs onderbraken destijds hun zomertalkshow in elk geval met het slappe excuus van een dringende ‘vakantiebehoefte’ en volgens de NPO gooit Eva Jinek deze maand de handdoek in de ring ‘bij gebrek aan actualiteiten’. Een slechte zet. Nieuwsuur trekt de potentiële kijkers met succes weg dankzij de Griekse soap, Hart van Nederland duikt vol overgave in het kleine zomerleed en Shownieuws gaat het ontslag van een drugsverslaafde GTST-acteur de komende weken waarschijnlijk tot op het bot uitmelken. 
 
Ik heb niets tegen fraaie Engelse KRO-detectives, maar om het zo sterk bevochten talkshowtijdstip van NPO1 (23.00 uur) daarmee een maand lang zo gemakkelijk uit handen te geven is onbegrijpelijk. Ik ben vast niet de enige die juist op zwoele zomeravonden de tv iets later aanzet dan in de rest van het jaar…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*