Omrop Fryslân gastheer conferentie Europese regionale omroepen

Omrop Fryslân is dit jaar medeorganisator van de jaarlijkse conferentie van Europese regionale omroepen die verenigd zijn in Circom. De conferentie zal plaatsen vinden op 24 en 25 mei dit jaar in stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden.

Circom heeft voor Leeuwarden gekozen, mede vanwege dat Leeuwarden dit jaar Culturele hoofdstad van Europa is geworden. Rondom dit grootse, culturele festijn worden tal van activiteiten georganiseerd in Leeuwarden, maar ook in de rest van Friesland.

Tekst gaat onder de video verder.

Voor en na de conferentie zullen er workshops plaatsvinden bij Omrop Fryslân. De exacte invulling van het totale programma is nog echter niet bekend. Wat wel vaststaat is dat tijdens de conferentie de Prix Circom’s worden uitgereikt. Dit zijn 10 prijzen voor programma’s in verschillende categorieën van Europese regionale omroepen. De prijzen worden gesponsord door meestal landelijke publieke omroepen.

Circom is een vereniging die sinds 1973 belangen behartigt voor Europese regionale televisiezenders. Op dit moment zijn er meer dan 50 omroepen lid van Circom. De 13 Nederlandse regionale omroepen zijn via de RPO vertegenwoordigd in Circom.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*