Omroepverenigingen maken zich zorgen om programmastrategie NPO

NTR is verheugt dat het programma Andere Tijden op tv te zien blijft. Het aantal afleveringen wordt wel verminderd, maar het programma zal langer duren en een primetime plek in de programmering krijgen. Andere omroepverenigingen maken zich nog wel steeds zorgen om de door NPO doorgevoerde aanpassingen in de programmering.

Volgens BNNVARA gaat het totale aanbod aan consumentenjournalistiek op NPO 1 van 90 naar 45 minuten per week. BNNVARA-omroepdirecteur Gert-Jan Hox meldt in dagblad De Gooi en Eemlander ’stevig in discussie’ te gaan met de NPO. „Programma’s als Kassa en Radar kunnen uitsluitend bij de publieke omroep gemaakt worden en zijn van groot belang als tegenmacht in een goed functionerende democratie”.

In de Gooi en Eemlander meldt een AVROTROS-woordvoerder: „In een tijd waarin de stem van de burger zo vaak niet gehoord wordt door instanties en bedrijven vinden wij het onbegrijpelijk dat de NPO consumentenjournalistiek wil halveren”, „Met deze plannen laat de NPO opnieuw zien geen oog te hebben voor de behoefte van de samenleving en de kerntaken van de publieke omroep.”

6 Comments

 1. Helemaal eens met de woordvoerder van AVROTROS. Zoals wel vaker het geval is bij meneertje Frans Klein. Het is na al die blunders de afgelopen jaren schandalig dat hij daar nog steeds zit. Het zelfde geld voor Remko van Westerloo zijn blunders elders. De mannen hebben geen mensenkennis en geen flauw benul van wat kijkers willen zien. Of wie er naar wat kijkt en wanneer.

  In het geval van Radar/Kassa, belachelijk dat consumenten tv gehalveerd word maar dat er tegelijk al jaren lang 2 bijna de zelfde programma’s bestaan bij 2 verschillende omroepen. Als je geld wilt besparen dwing ze dan tot samenwerken in 1 programma maar ga niet besparen op de tijd aan dit soort televisie. Dat levert niets op, behalve dat de kijker er de dupe van is.

  Maakt een dagelijks consumenten programma van 15/20 minuten en ook dagelijks Opsporing verzocht 15/20 minuten. Daar is behoefte aan.

  Ook een programma als Vermist is urgent en nodig. Dit moest in een eerdere ronde om onduidelijke redenen stoppen van Frans Klein. Breng dat 1x per week terug op prime-time. Zo’n programma moet altijd bestaan bij een publieke omroep.

  In het nieuws de afgelopen dagen lijkt het nu net alsof Frans Klein buigt voor de kritiek rondom het programma Andere Tijden en dat daarom het programma langer gaat worden en verhuist naar prime-time op maandagavond. Echter gaat het hier gewoon om al door hem reeds aangekondigde 6 tot 10 specials die voor de reguliere afleveringen van Andere Tijden zouden komen. Het begin van het einde. Even 1 of 2 seizoenen die specials en daarna geruisloos van de buis. Dat is de werkwijze van Klein.

 2. Wat je ook doet in programmering, de verzuiling zit in de weg. Er was een tijd dat een omroep kon verdwijnen van de buis (LLink?), maar in de huidige strategie kan het alleen nog maar groeien en worden de genoemde problemen alleen maar groter. Klein tegenargument kan zijn dat beide programma’s kampioen zijn in de zomerstop. Vier tot vijf maanden is niet ongewoon. Stop daar eerst maar mee, dan valt het inkorten van uren wel mee.

 3. Ja, Kassa zeer zeker, maar ja, daarvoor is het ook een nepshow van de BNN/VARA.
  Net zo met “vroege vogels”ook zo’n ratel show vol met deug menschen…..

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*