NTR verheugd met besluit Andere Tijden

“Het doet de NTR en de makers van Andere Tijden (en de geschiedenisseries) enorm goed dat zoveel mensen zich hardop uitspreken voor het behoud van Andere Tijden en het belang van een serieus geschiedenisprogrammapakket bij de NPO”, zegt Marja Ros, Hoofdredacteur Geschiedenis bij de NTR.

Na een constructief gesprek tussen NTR en NPO is nu meer duidelijk over de concrete invulling van de plannen. De titel Andere Tijden en de specials blijven bestaan, zoals de NPO ook al had aangegeven. Met ingang van 1 januari 2022 verdwijnen de 18 reguliere afleveringen van 25 minuten (woensdagavond 22.20 uur) en hiervoor in de plaats komen 10 maandelijkse afleveringen van 50 minuten (primetime om 20.25).  Daarnaast gaat de geschiedenisafdeling ‘bingeable’ documentaireseries maken, die zich goed lenen voor NPO Start én zullen er nieuwe geschiedenisprogramma’s worden ontwikkeld voor online. Voor de lange en korte geschiedenisseries verandert er niets, die blijven we maken zoals we dat nu ook doen. 

NTR-mediadirecteur Willemijn Francissen: “Al met al zijn we ervan overtuigd dat we met dit pakket blijven voorzien in de behoefte aan hoogwaardige geschiedenisprogrammering, niet alleen voor de huidige kijkers van Andere Tijden maar ook voor een nieuw publiek, met name ook voor nieuwe generaties. De NTR-geschiedenisredactie is klaar voor de toekomst. Veel dank aan iedereen die in de afgelopen tijd zijn steun heeft uitgesproken!”

1 Trackback / Pingback

  1. Omroepverenigingen maken zich zorgen om programmastrategie NPO - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*