Omroep Max wil haar series ook op Netflix

Deze week werd bekend dat BNN-VARA toestemming van het Commissariaat voor de Media heeft gekregen om haar series Van God Los, Feuten en Smeris  aan Netflix mag verkopen. Ook WNL en Omroep Max hebben er wel oren naar om series door te verkopen aan het populaire Netflix.

Jan Slagter:  “Ik ben er een groot voorstander van om dat soort series via Netflix weg te spelen, waardoor je ook weer geld genereert. Je haalt dan geld terug, waardoor je weer meer series kunt maken“

NPO ziet het doorverkopen van echter series niet zitten, aangezien de aantrekkelijkheid van het eigen NPO on-demand kanaal NPO Plus dan vermindert. Ook voor de streamingdienst NLZiet, van NPO, RTL en SBS zou het een genadeslag kunnen betekenen. Beide streamingdiensten hebben nu al moeite om abonnees te trekken.  

Volgens Slagter moeten de publieke omroepen echter van alle beschikbare kanalen gebruik kunnen maken. ‘Ik vind dat wij onze content op al die platforms moeten kunnen neerzetten. Als dat geld genereert is het prachtig om daarmee nieuwe programma’s te maken’, aldus Slagter.

Slagter is zelf ook Netflix abonnee en zou graag zijn MAX-series zoals ‘Moeder Ik Wil Bij De Revue’ en ‘Goedenavond dames en heren’ op Netflix zien. Slagter: “Ik zou dat graag willen doen, maar het mag niet. Dat moet van de NPO dan op NLZiet.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*