Omroep MAX stopt einde jaar met De MAX!

Omroep MAX stopt eind dit jaar met het NPO Radio 5-programma De MAX!. Met dit programma, gepresenteerd door Manuëla Kemp en Henkjan Smits, is geprobeerd meer luisteraars te binden tussen 18.00 en 20.00 uur en het doorluisteren in de avonduren te bevorderen. Helaas is dat niet voldoende gelukt. Daarnaast wil NPO Radio 5 een aantal vernieuwingen doorvoeren op de zender. Om deze redenen heeft MAX moeten besluiten te stoppen met De MAX!. De laatste uitzending is, onder voorbehoud, 30 december te horen.

Daniel Dekker, Hoofd Radio bij MAX: “We zijn Henkjan Smits en Manuëla Kemp veel dank verschuldigd voor hun inzet. Sinds januari 2018 maken zij voor Omroep MAX dit mooie muziekprogramma. De luisteraars konden genieten van muziek uit de afgelopen acht decennia en de verhalen achter die muziek. We gaan op een gepaste manier afscheid nemen van De MAX! en zijn presentatoren.”

Vanwege gezondheidsproblemen van Manuëla Kemp presenteert Henkjan Smits sinds eind april De MAX! alleen en blijft dat doen. In goed overleg is besloten dat Manuëla niet terugkeert.

Welk programma in 2023 te horen is op dit tijdstip, is op dit moment nog niet bekend. Na de zomer wordt er meer duidelijk over de invulling van deze uren.

De MAX! 
Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 5
Presentatie: Henkjan Smits en Manuëla Kemp

8 Comments

 1. 5 jaar De MAX! Ik vond Henkjan en Manuëla n leuk duo met ieder n gelijkwaardige rol (hoewel Henkjan toch iets meer in de lead, maar is ook n mannetje ;-). Op zn hoogtepunt trok t zo’n 40.000 luisteraars, ik vind heel respectabel. T programma werd naar mijn smaak wel steeds suffer en richtte zich steeds meer op de kennelijk wat laag opgeleide oudere die pas om 19 uur de radio uitzet om die voor de televisie in te ruilen. Maar dan moet De MAX! nog n uur en dat allemaal zonder veel interactie met de luisteraar en nu met HenkJan alleen die alleen maar drukker en drukker lijkt te worden, alsof dat hoort tijdens etenstijd. Rustig an HenkJan.

  Maar tnx Maan en HJ en t allerbeste voor Manuëla. Komt goed.

  X

  O ja, nog wel 1 heel gek dingetje. In t programma zitten oa de rubrieken De Platenzaak en Het Toetje. Bij De Platenzaak mogen iedere dag twee luisteraars n nummer aandragen en verdedigen en dan stemmen de luisteraars welke wordt gedraaid. Bij Het Toetje op t einde legt HenkJan de luisteraar twee al door De MAX! uitgekozen nummers voor en mag er ook gestemd worden welke er als laatste plaat wordt gedraaid. So far so good. Maar nu zijn er ook steeds terugkerende hele uitzendingen van De MAX! die de naam dragen De Platenzaak XXL. Nu zou je verwachten dat dan de formule van De Platenzaak de hele twee uur wordt gerecreëerd, maar dat is niet zo. Luisteraars kunnen dan namelijk helemaal niets zelf aandragen, maar Henkjan heeft dan steeds zelf twee plaatjes uitgekozen waarover gestemd kan worden. Hij noemt t wel steeds De Platenzaak XXL en dat luisteraars nu twee uur de unieke kans hebben om zelf te bepalen wat er gedraaid wordt. Nou wat n keuze, de keuze uit steeds twee plaatjes van de deejay. LOL! Maar t gekke, bijkans krankzinnige is dat dit dus wel de identieke formule is van Het Toetje!

 2. Jammer,,,,,,,uitermate geschikt tijdstip voor ’n tikkie kneuterigheid, HJ en Manuela waren ’n leuk duo, die elkaar géén snoepjes afpakten, zoals bij zoveel duo-presentaties.
  Misschien rammelde het hier en daar ’n tikkie en werd het soms oubollig. Maar het is zoals het is, je vindt het leuk of helemaal niks. Ben wél benieuwd naar den opvolging. Het is aktijd jammer bij Radio 5, wanneer iets eindelijk is gesettled , gaat of moet het weer weg. Beleid , onkunde, jaloezie of gewoon vette pech ???? Wie het weet mag het zeggen !!!! Manuela heel veel sterkte !!! ( henk-jan ook trouwens!!)

  • Henkjan heeft dezelfde avond in De MAX! – met droefheid in z’n stem – gezegd dat de stekker eruit gaat omdat er te weinig luisteraars zijn. Ook was Manuela even te horen in n opgenomen reactie en zei ze dat ze weliswaar weer beter is, maar niet meer terugkeert. Dus samen doorgaan was sowieso niet meer mogelijk.

 3. Opvallend dat het programma van Jan rietman vooralsnog wordt gehandhaaft.
  Dit is al jaren het minst beluisterde programma van MAX.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*