OLON maakt nominaties De Lokale Omroep Awards 2017 bekend

Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor De Lokale Omroep Awards 2017, de jaarlijkse prijs voor de beste producties van de publieke lokale omroepen.

Er zijn 26 genomineerden in de categorieën: Innovatie, Presentatietalent, Video, Nieuws en Audio. In totaal zijn er 210 programma’s van 80 verschillende lokale omroepen ingezonden. Het percentage deelnemende omroepen is daarmee gelijk aan vorig jaar.

Eerder zijn al de nominaties voor de titel “De Lokale Omroep van het Jaar 2017” bekend gemaakt. Op zaterdag 9 september worden de Awards uitgereikt tijdens de Open Studio Dagen op het Media Park in Hilversum. Een overzicht van alle genomineerden is te vinden op: http://www.olon.nl

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van De Week van de Lokale Omroep en De Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 263 publieke lokale omroepen in Nederland.

De jury van De Lokale Omroep Awards 2017 bestaat uit:
Juryvoorzitter: Toine van Peperstraten (presentator FOX tv, SBS6)
Onderdeel Programma’s: Bart Jan Cune (hoofdredacteur Nieuws Talpa Radio) Astrid de Jong (radiopresentator), Timo Kamst (opleidingscoördinator NPO Campus), Klaas van Kruistum (presentator KRO-NCRV) en Amber Brantsen (NOS).
Onderdeel De Lokale Omroep van het Jaar: Jurre Bosman (directeur NPO Radio), Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Noël Lebens (wethouder Sittard-Geleen, ambassadeur lokale omroep namens VNG), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Alexander Pleijter (onderzoeker journalistieke innovatie en docent online journalistiek Universiteit Leiden) en Annelies van Santen (OOG, de Lokale Omroep van het Jaar 2016).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*