Formule 1 blijft bij Viaplay

Viaplay heeft opnieuw de uitzendrechten voor de Formule 1 in Nederland veiliggesteld tot 2029 na een spannende biedstrijd met Ziggo Sport. De Zweedse streamingdienst zal nog minstens vijf jaar de exclusieve aanbieder zijn van de koningsklasse in de autosport. Volgens bronnen heeft Viaplay voor deze deal ongeveer 45 miljoen euro per jaar betaald, een aanzienlijke verhoging ten opzichte van de 30 miljoen euro per seizoen in de vorige periode van 2022 tot 2024. Deze verlenging van de overeenkomst versterkt de positie van Viaplay in de Nederlandse markt, waarbij een deel van de races ook via het ‘open’ netwerk van Talpa’s SBS9 uitgezonden zal worden, wat de sport toegankelijker maakt voor een breder publiek.

20 Comments

 1. Ver boven de marktwaarde bieden, de duurste streamingdienst, het slechtste filmaanbod en de sportuitzendingen zijn van Euroshopper-kwaliteit.

 2. Ik ben wel blij met Viaplay en Viaplay TV. Kijk graag naar F1, Darts en Engels voetbal. What is there not to like?

  • Groene blokken.
   Slecht geluid.
   HD-beeld (720p) in een Ultra HD (4K) tijdperk.
   Irritante commentatoren die geen normale zin uit kunnen spreken en de F uitspreken als V, de V als een F, de S als een Z en de Z als een S.
   Een machoman in de studio die altijd alles beter denkt te weten.
   Een helft van een tweeling die het gesprek altijd naar De Vries, Verschoor of Verstappen trekt.
   Een presentatrice die geen gesprek kan leiden zonder dat het zeer ongemakkelijk wordt.
   Een app die spoilers toont als je terug wil kijken.
   Een app die zo de content zonder enige logica toont.
   Een bedrijf dat expres radiorechten opkoopt voor Nederland terwijl ze geen radiostation hebben, puur om mensen letterlijk te dwingen om naar hun eigen verschrikkelijke ”uitaccelereren in bocht 5, wooow ultra momentje Melroyyy”-commentaar te luisteren

   • Ik zou mij er allemaal niet zo druk over maken. De Mol zal zich hier zeker tegenaan gaan bemoeien en al deze zaken oplossen. Ik zie ook zomaar een duo ontstaan met Olaf Mol samen met Melroy. John koopt nooit zomaar rechten en doet er dan niks mee, het is nu begonnen. De beste mensen (op elk gebied) zullen aangetrokken worden. Ook voor de techniek van de streaming en werking van de app.
    Let maar op!
    Dat hele ViaplayTV zit meer achter dan menigeen denkt.

    • Ja, want John die fixt het wel even. SBS is ook zo’n doorslaand succes, en met Sport7 heeft-ie natuurlijk ook bewezen een goedlopende sportzender te kunnen realiseren.

 3. Raar om iets “Officieel” te noemen om vervolgens te vermelden dat “bronnen” melden dat het rond is. Zowel zowel Viaplay als FOM hebben nog niks gepubliceerd op het moment van schrijven van dit artikel.

 4. Gefeliciteerd John! Eindelijk de doorstart van Sport7 èn eindelijk een streamingplatform. Alle Talpa content straks op Viaplay te zien.
  De sublicenties van NOS en Ziggo zullen ook vast komende vervallen. F1 straks enkel via Viaplay en Viaplay TV.
  Zeker met de aanstaande bezuinigingen voor de NPO zou straks de Eredivisie-rechten ook zomaar eens naar Viaplay/Talpa kunnen gaan.
  Zo krijgen wij in Nederland toch nog ons eigen “Sky sports”.
  De volgende stap: Olaf Mol naar Viaplay/Talpa??

  • Kijk werkt net zo slecht als Viaplay, alleen dat is tenminste geen 18 euro per maand.

   Bij Kijk moet je altijd opnieuw de reclames kijken omdat hij na vaak precies na een reclameblok errors geeft. Of zou het bewust zijn om meer reclame te zien?

   • Kijk werkt zo slecht op Chromecast wat ik voor die gelegenheid eens had aangeschaft. Hij doet heel raar met commercial breaks. Laat staan dat er Airplay ondersteuning is of een Apple TV app zelfs.

    • Met allerhande ad-blockers kijk ik reclamevrij naar Kijk en stream het vanaf een MacBook Pro naar een AppleTV, werkt prima!

     • Met een omweg lukt het bij mij ook wel maar beter maken ze gewoon een betere app waarbij je zonder reclame kunt kijken voor relevant abonnement met een redelijke prijs zoals NLZIET, waar Talpa ook een vinger in de pap heeft o.a.

  • KIJK heeft Talpa alleen maar opgericht zodat de programma’s van de Talpa zenders kunnen worden teruggekeken. Het heeft weinig zin om er naast Videoland, Netflix etc. er het zoveelste streamingplatform van te maken. Die markt is wel aardig verzadigd in Nederland. Of je moet iets speciaals in handen hebben zoals het voetbal of de Fomule 1.

   Er word niet veel in geïnvesteerd op dit moment en vandaar dat het vaak niet zo goed werkt. Het lijkt er op dat Talpa wel werkt aan meer naamsbekendheid. Als de Mol Viaplay echt gaat overnemen en de fusie met Mediahuis doorgaat dan word Talpa pas een grote streamingdienst spelen. Of KIJK kan dan weg of de Mol hernoemd Viaplay in KIJK.

   Sowieso zou het voor Talpa beter zijn om de radio en tv zenders te hernoemen in een naam i.p.v. alle aparte merken waarvan het gros van de mensen totaal geen idee heeft dat ze bij elkaar horen. Veronica zou die naam kunnen zijn in Nederland maar ook bv PLAY zoals in België. Met KIJK als naam voor het streamingsplatform.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*