Ode maakt privé-podcasts over iemands leven

De Nederlandse start-up Ode komt met privé-podcasts, waarbij de belangrijkste momenten in iemands leven wordt vastgelegd. Het is een liveverslag in audio aan de hand interviews met aanwezige dierbaren.

Privé-podcast
Een huwelijk, 21-diner of jubileum; allemaal belangrijke momenten in iemands leven. Dierbaren zijn bij elkaar en samen bezitten ze een schat aan herinneringen over de perso(o)n(en) die in het middelpunt van de aandacht staan. Ode bundelt deze herinneringen en en maakt er een uniek luisterboek – ingesproken door de vertrouwde stemmen van dierbaren – over zijn of haar leven. ‘Een ode van Ode is een zintuiglijke belevenis waarin een enorme gelaagdheid zit die niet te evenaren is met enkel foto’s en film. Ode gaat dieper en legt niet alleen het moment vast, maar rakelt de verhalen van het leven op. Terug de tijd in met bijvoorbeeld jeugdvrienden, zussen, opa en oma.’, aldus de makers van Ode.

Martin ter Braake, bedenker en oprichter van Ode: “Mensen kijken in eerste instantie vaak wat raar op als er een podcastset op een bruiloft of uitvaart staat, omdat ze het niet kennen. Door plaats te nemen aan onze podcasttafel en een koptelefoon op te zetten, waan je je eventjes ergens anders en vervolgens vinden de mooiste gesprekken plaats. Eigenlijk zijn we al gewend om veel over het bruidspaar, de jarige of overledene te praten op dit soort dagen, het enige verschil is dat die gesprekken nu opgenomen worden. Verwacht geen diepte-interviews, maar luchtige gesprekken zonder oppervlakkig te worden. Op deze manier hebben we in het afgelopen jaar tientallen prachtige podcasts opgenomen en zo odes gebracht aan mensen en hun verhalen, die op deze manier bewaard blijven voor altijd!”

Alle opgenomen odes verschijnen niet publiekelijk en zijn privébezit. Om toch een idee te krijgen van hoe het eraan toegaat heeft Ode een snippet van bestaande ode gebundeld in een korte podcastserie over de start-up:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*