Ode aan de lokale radio met Astrid de Jong

Aanstaande zaterdag 17 april brengt MAX tussen 19.00 en 20.00 uur op NPO Radio 1 een ode aan de lokale omroep. Het programma wordt gepresenteerd door Astrid de Jong. Zij maakte zelf ooit haar debuut op Zaanradio.

In het programma is er aandacht voor de huidige stand van zaken rondom de lokale omroepen, de vorming van streekomroepen en de samenwerking met de NOS. Maar ook wordt de financiering besproken en is er aandacht voor bijzondere omroepen en makers. 

Astrid de Jong: “18 april is de dag van de RadioAmateur. Dat is een breed begrip, maar ik verdiepte me even in de liefhebbers, de vrijwilligers. Dat blijkt nog steeds enorm te leven. Toen ik een oproepje deed voor jingles, kreeg ik ze toegestuurd uit alle delen van het land, en van jonge talenten tot oude rotten. Heerlijk om de basis van heel veel radio even in het zonnetje te zetten!

Ode aan de lokale radio
Zaterdag 17 april
Van 19.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 1
MAXVandaag.nl

5 Comments

  • Nee Juul, je moet het wat anders zien. Het is zondag ‘World Amateur Radio Day’, een internationaal initiatief en in Nederland heet dat dan ‘De Dag Van De Radio-Amateur’ en is dus juist primair voor mensen die als hobby zendamateur zijn, maar zoals Astrid zegt in het bericht: “18 april is de dag van de RadioAmateur. Dat is een breed begrip, maar ik verdiepte me even in de liefhebbers, de vrijwilligers.” En dan bedoelt ze, kwa breed begrip, de vrijwilligers bij de lokale omroepen, dat is haar keuze en invalshoek. Capice? 🙂

 1. Rene,
  Dag Rene,
  Daar denk ik nog niet eens aan.
  Ik ben zendamateur, PE0GJG, en in de volksmond is dat “radio amateur” en die benaming dekt de lading. Maar niet als je het hebt over lokale radio en dan ineens schrijft “radio amateur.”
  Schept toch verwarring?

  Maar ach……………………..

  • Lokale radio…… zijn toch definitie “amateurs”
   5 min luisteren is al genoeg om snel een andere RADIO STATION op te zoeken.
   (liefst op middengolf)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*