‘Omroepmedewerkers willen gelijke beloning en gelijke behandeling’

Vandaag zijn vakbonden NVJ en FNV Media & Cultuur op bezoek geweest bij RTV Rijnmond. Zij hebben de medewerkers getrakteerd op soep en hebben de aandacht gevestigd op het belang van goede arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden voor alle omroepmedewerkers.

Martin Kothman van FNV Media & Cultuur zegt hierover: ‘De NVJ en de FNV hebben signalen binnen gekregen dat er bij de omroepen een en ander in de soep loopt. Medewerkers worden ongelijk behandeld, doordat sommige medewerkers in payrollconstructie fors minder betaald krijgen dan hun collega’s die in vaste dienst zijn. De ongelijke behandeling werd vandaag bij RTV Rijnmond weer bevestigd toen we langs gingen om in gesprek te gaan met de omroepmedewerkers.’

Tegenover de enorme inzet als omroepmedewerker staat het recht op een fatsoenlijke betaling en zeggenschap over het werk. ‘De vakbonden komen echter steeds meer mensen tegen die onder een payrollconstructie of fictief dienstverband bij de omroepen werken. Naast dat de beloning fors minder is, hebben ze geen enkele zekerheid over werk. Deze situatie kan op termijn de kwaliteit van hun werk negatief beïnvloeden’, aldus Wais Shirbaz van de NVJ.

Onderzoek
De bonden zijn bezig met onderzoek naar deze payrollconstructies. Ze zien dat werkgevers hun normale verantwoordelijkheden en risico’s afwentelen op de medewerkers. Omroepmedewerkers willen een gelijke beloning en meer zekerheid.

Cao
De onderhandelingen voor een nieuwe omroep-cao starten begin volgend jaar. De NVJ en FNV willen schijnconstructies tegen gaan en afspraken maken over gelijke behandeling en beloning voor alle omroepmedewerkers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*