NVJ doet voorstellen aan Slob voor een toekomstbestendig omroepbestel

foto: Marc Wielaert

De NVJ heeft in een brief aan minister Arie Slob (Mediazaken) een aantal voorstellen gedaan voor een toekomstbestendig omroepbestel. In deze voorstellen wil NVJ ook een betere positie van de programmamakers.

Aanleiding is de visiebrief die Slob op 14 juni publiceerde. De NVJ wil in een gesprek met de minister de voorstellen nader toelichten en haar ideeën over het bestel van de Publieke Omroepen met de minister delen.

NVJ wil meer budgettaire zekerheid voor de publieke omroep, minder onzekere contractvormen voor programmamakers, een prominenter regionaal geluid via de publieke omroep en sterkere medezeggenschap voor programmamakers bij de omroepen.

Lees meer op NVJ.nl

1 Comment

  1. Budgettaire zekerheid, vermindering flexibele contractvormen en meer medezeggenschap van programmamakers hebben weinig te maken met het omroepbestel zelf, maar des te meer simpel met secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit lijkt me daarom eerder groepsbelang dan algemeen belang. Een prominenter regionaal geluid vind ik volstrekt overbodig. Lokale, streek- en regionale zenders zijn al heel toegankelijk via kabel en internet. Bijna elke hobbyist heeft een eigen station. Themakanalen te over. Wanneer een provinciale gebeurtenis of gewoonte het regionale belang te boven gaat, komt het vanzelf al in het landelijke nieuws.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*