NTR start weer Beste Vrienden Quiz

De Beste Vrienden Quiz van de NTR is terug! Vanaf maandag 31 augustus is dit fanatieke en vrolijke spel weer iedere werkdag te zien op NPO Zapp. Bart Meijer ontvangt in zijn BVQ-studio telkens 2 duo’s van beste vrienden die het tegen elkaar opnemen. Zij worden getest op kennis, geheugen, inzicht, samenwerking en fysieke souplesse.

Voor dit nieuwe seizoen heeft Bart een aantal leuke nieuwe items in petto. Zo krijgen de kinderen aan de hand van beelden uit de film Holland – Natuur In De Delta vragen over de Nederlandse natuur. Elke dinsdag duiken we een Raar Apparaat op uit de erfgoedcollectie van Science Center Nemo. En op woensdag onderneemt BVQ-huisconciërge Tonnie van der Neut een spectaculair wetenschappelijk experiment.

De populairste items uit het afgelopen seizoen zijn ook weer present, zoals Radio Gehaktbal, Saloon City, de TitanicTest en de altijd spannende TrampoBattle. Zlatan de Spin is natuurlijk weer van de partij. En … dit najaar krijgt de Beste Vrienden Quiz een eigen app. Voortaan kan iedereen overal de BVQ spelen! Neem het op tegen je eigen beste vrienden, en test elkaar op kennis, inzicht en geheugen. Maar… pas op voor Zlatan!

De beste spelers van de BVQ zien we in november terug tijdens de grote Finaleweek. Dan wordt duidelijk welk duo er naar huis gaat met de titel Beste Vrienden Van 2015, de eeuwige roem, de spiegeltrofee én een grandioze Beste Vrienden Dag onder leiding van Bart en Tonnie.

In de Beste Vrienden Quiz moeten kandidaten plaatjes matchen. Het matchen van twee dezelfde plaatjes levert een punt op.  Onder ieder plaatje zit een vraag. Een goed antwoord op die vraag levert ook een punt op. De winnaars verdienen een geldbedrag dat ze delen met een door hen gekozen vriendendienst (een goed doel).

Deelnemers moeten niet alleen slim zijn, maar ook strategisch. Ze krijgen beiden een kaart om een vraag weg te kapen bij hun tegenstanders en een kaart waarmee ze één keer de hulp van hun tribune mogen inschakelen. Maar ze moeten ook scherp en alert zijn, want voor ze het weten komt Zlatan De Spin langs! Het team dat als eerste twee spinnen draait in het spel moet een halve minuut blijven zitten op de rug van Zlatan de Spin. Dat valt niet mee ! Want hij draait, hij schokt, hij steiger en gooit je er zo af!

Uitzending:          
vanaf maandag 31 augustus iedere werkdag om 18.00 uur bij ZAPP op NPO 3
Presentatie: Bart Meijer
Website:        http://www.zapp.nl/beste-vrienden-quiz

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*