NTR start Ramadanjournaal

Van 27 mei tot 25 juni 2017 vieren moslims de heilige maand ramadan. In deze maand wordt herdacht dat de profeet Mohammed de eerste van de openbaringen ontving die samen de koran vormden. Voor moslims is de ramadan de belangrijkste en gezelligste maand van het jaar. Het wordt gezien als een periode van bezinning en van reiniging van lichaam en ziel. Maar ook als een maand van solidariteit, verbroedering en gastvrijheid. Daarmee biedt de ramadan bij uitstek gelegenheid om de kloof tussen moslims en niet-moslims kleiner te maken.

Het Ramadanjournaal van de NTR doet verslag van deze bijzondere maand met actuele reportages over de vele activiteiten en festiviteiten die door het hele land plaatsvinden. In de rubriek Ramadanontmoeting vasten Henk Krol, Barbara Barend, Addy van den Krommenacker en Adelheid Roosen een dag mee en ontmoeten ze na zonsondergang een moslimfamilie met wie ze het vasten verbreken. In Ramadanhelden worden moslims geportretteerd die zich tijdens de vastenmaand inzetten voor goede doelen. Ook brengen we reportages over de ramadan in het Midden-Oosten.

Het Ramadanjournaal wordt gepresenteerd door Healthy Sisters Rachida en Najima Kharbouch. Zij geven tips om de vastenmaand op een gezonde manier door te komen.

Met Healthy Sisters Rachida en Najima Kharbouch
Uitzending: vanaf 3 juni, vier zaterdagen om 23.20 uur op NPO 2
Website: www.denieuwemaan.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*