NTR presenteert nieuwe programma’s in feestelijke Parade

De NTR heeft tijdens een heuse Parade met negen redactionele presentaties haar programmering voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De taakomroep voor educatie, cultuur, jeugd, informatie en diversiteit liet een palet aan bijzondere en innovatieve projecten zien.

Dit najaar starten onder meer: 

 

Icarus

In de zesdelige gefictionaliseerde documentaireserie Icarus staat in iedere aflevering een persoon centraal die een prominente rol heeft gespeeld in de Nederlandse maatschappij en voor het oog van de natie gevallen is. Het zijn de Wethouder, de Wetenschapper, de Politica, de Zorgondernemer, de Verslavingsdeskundige en de Bankier. Vanaf 12 september op NPO 2.

 

Het Instituut

Wat gebeurt er als je een voormalige kazerne ombouwt tot een wetenschappelijk instituut, er honderd mensen in opsluit en Joep van Deudekom en Rob Urgert op ze loslaat? Dat zien we in de NTR/BNN-serie Het Instituut. Psychologische, sociale en fysieke experimenten in Het Instituut. Ter geruststelling: Joep en Rob worden enigszins in toom gehouden door de meelevende Sophie Hilbrand. Te zien vanaf 20 oktober op NPO 1.

 

Planet Elektro

Leo Blokhuis gaat in Planet Elektro op zoek naar de oorsprong van de elektronica in de popmuziek. Blokhuis ontrafelt de verhalen achter de eerste synthesizers, drumcomputers en samplers. Vanaf 22 oktober op NPO 3.

 

NPO Focus

De NTR is aanjager van het online platform NPO Focus. Programma’s van de gehele publieke omroep worden bewerkt tot educatieve video’s voor volwassenen. Hiermee geeft de NTR een nieuwe dimensie aan zijn educatieve taak. NPO Focus komt met antwoorden op vragen over cultuur, geschiedenis, economie, politiek en wetenschap. Vanaf dit najaar.

 

Tuinen van verwondering

Na twee jaar voorbereiden kan Ernst Veen, oud-directeur van de Nieuwe Kerk en de Hermitage in Amsterdam, een droom verwezenlijken: de kijker meenemen naar de mooiste beeldentuinen ter wereld. Die bevinden zich in Zuid-Frankrijk, Italië, Japan, Amerika, Nieuw-Zeeland en Brazilië. Te zien vanaf 3 november op NPO 2.

 

Danny in Arabistan

In deze serie laat Danny Ghosen, opgegroeid in Libanon, zien wat jonge mensen in de Arabische wereld beweegt en inspireert. Hij volgt hen in hun dagelijks leven, vaak tegen heftige achtergronden van conflicten en revoluties. Vanaf 10 november op NPO 3.

 

Mama’s van Halal

Na ruim tien jaar geleden hun eerste programma bij de publieke omroep te hebben gemaakt, komen de Meiden van Halal terug met een nieuwe serie bij de NTR. Maar niet meer als de Meiden, maar als de Mama’s van Halal. Hoe is hun leven vergaan, wat is er met Nederland en de moslims gebeurd de afgelopen tien jaar en wat met de mensen die ze toen ontmoet hebben? Start: december/januari, NPO 2.

 

Verder

Verder zien we veel hoogwaardig drama, zoals de derde en laatste serie vanA’dam – E.V.A. (vanaf 6 november op NPO 3), prachtige documentaires in Het Uur van de Wolf, waaronder De man die zichzelf verzon, over Boudewijn Büch (najaar 2016, NPO 2), en in 3Doc de documentaire Strike a Pose, over de oud-dansers van Madonna (5 november, NPO 3). En uiteraard vertrouwde titels als Podium Witteman, Sesamstraat, Nieuwsuur, Andere Tijden, De Kennis van Nu enCollege Tour. In 2017 begint de serie Panorama Pijbes, waarin oud-directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes het Nederlandse landschap beziet door de ogen van kunstenaars. En ook in 2017 start Goede Hoop, een documentaireserie over de Nederlandse geschiedenis in Zuid-Afrika. Het Klokhuis maakt er een jeugdserie bij.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*