NTR lanceert nieuwsprogramma Rauwkost gemaakt door YouTubers

Rauwkost (NTR) is een uniek nieuws- en actualiteitenprogramma voor jongeren waarin bekende YouTubers de actualiteiten op hun manier behandelen. Rauwkost combineert de persoonlijke en betrokken vorm van YouTube met serieuze en opvallende actualiteiten.

De YouTubers zijn: Veras  Fawaz (Fijne Vrienden), Melise Yazgili (Melise) en Rens  Polman (Lieve Bertha). In deze aflevering: Veras reist op uitnodiging van het Rode Kruis af naar Italië en wordt geraakt door Afrikanen in een vluchtelingenkamp. Melise vraagt zich af hoe dodelijke slachtoffers bij politie-arrestaties voorkomen kunnen worden en Rens onderzoekt het fenomeen van de ‘rave opa en oma’s’. Rauwkost besteedt onversneden en op betrokken wijze aandacht aan maatschappelijke issues.

 

Veras Fawaz (regisseur en presentator)

Veras Fawaz (22)is al lange tijd online te vinden als presentator en regisseur van verschillende producties. Met een passie voor film en humor probeert hij wekelijks mensen aan het lachen te krijgen met zijn eigen YouTube kanaal: Fijne Vrienden. Sinds een paar jaar is hij ook veel achter de schermen te vinden bij verschillende TV-programma’s.

 

Melise Yazgili (presentator)

Melise Yazgili (25) is actief als cabaretière, actrice, zangeres en presentatrice. Ze is tweedejaars studente Bachelor of Cabaret aan de Koningstheateracademie. Ook heeft Melise een eigen YouTube-kanaal (Melise) en Facebookpagina (Melise Yazgili) waarvoor ze komische en maatschappijkritische sketches maakt. Ze kruipt hiervoor in de huid van verschillende bijzondere en herkenbare personages.

 

Rens Polman (presentator)

Na zijn middelbare school is Rens Polman (23) niet gaan studeren, want er bestaat geen studie die aan zijn ambities kan voldoen. Momenteel is hij frontman van de band Lieve Bertha, die afgelopen seizoen een tour van 50 shows deed. Onder dezelfde naam maakt hij samen met Koen Brouwer positieve video’s voor zowel YouTube als BNN 101tv. Hiermee propageren ze hun visie op het leven: kijk buiten de normale kaders en durf je dromen na te jagen.

 

Uitzending: zondag 18 oktober, 23.30 uur bij 3LAB op NPO 3
En vanaf dinsdag 13 oktober al op npo3lab.nl

http://www.npo3lab.nl/series/rauwkost/

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*