NTR: ander Sinterklaasjournaal “vanzelfsprekend”

De NTR heeft zich verweerd tegen de kritiek dat het Sinterklaasjournaal niet snel genoeg afscheid neemt van Zwarte Piet. De brief van ruim honderd schrijvers, programmamakers en andere bekende Nederlanders om Zwarte Piet “uit te zwaaien” is volgens de omroep een open deur. “Dat Zwarte Piet verandert is evident en vanzelfsprekend”.

In een repliek in nrc.next schrijven de NTR-directeuren Paul Römer en Carel Kuyl dat de verandering tien jaar geleden al is ingezet. “Het gaat alleen nog over de manier waarop en vooral over de snelheid van die verandering. Er staat nog geen letter op papier, maar iedereen lijkt al zeker te weten welke kant het in 2016 op gaat”. Ze wijzen erop dat het team van het Sinterklaasjournaal net als de rest van Nederland niet hetzelfde denkt over Zwarte Piet. De een wil een snellere verandering dan de ander.

Inmiddels heeft verslaggever Dolores Leeuwin de NTR laten weten dat ze stopt met haar medewerking aan dit programma. Leeuwin zegt dat ze zich niet meer kan vinden in de manier waarop er met Zwarte Piet wordt omgegaan. Vorige week werd bekend dat cabaretiers Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer stoppen met het Sinterklaasjournaal.(
 
Ajé Boschhuizen, eindredacteur en bedenker van het Sinterklaasjournaal, blijft  verder ook dit jaar aan het programma verbonden. Hoewel hij al enige tijd onder vuur ligt, is van een vertrek geen sprake. “Ik ben dit jaar gewoon de eindredacteur”, zegt Boschhuizen dinsdag in het AD. (foto Youtube.com)

Bron: nrc.next/joop.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*