Blog Erik de Zwart: ‘Een tijdelijke studio in de kelder van het platenarchief van de Top 40’

Bon Jovi is een band die al dik dertig jaar meegaat. Iedereen kent wel het verhaal van de jonge John Bongiovi die ‘toevallig’ in de beroemde Power Station-studio in New Jersey werkte.

Mede-eigendom van zijn achterneef Tony, die wel zag en hoorde dat zijn neefje een talent was. Na een paar pogingen lukte het John om samen met enkele studiomuzikanten een bescheiden hit te scoren in Amerika. Toen moest er live worden gespeeld en zo werd Bon Jovi geboren. Jon Bon Jovi en Richie Sambora waren in 2000 voor de promotie van een nieuw album naar Nederland gekomen en speelden live in de radiostudio bij Jeroen van Inkel.

Op dat moment waren we net bezig om een nieuwe studio te bouwen, dus de mannen zullen wel gedacht hebben: waar zitten we hier? De tijdelijke studio was ondergebracht in een kelder die vroeger dienst deed als het platenarchief van de Stichting Nederlandse Top 40. Luisteraars konden kaarten winnen om het komende concert van de band te zien vanaf het podium. Zelf heb ik dat ook een keer mogen meemaken, in Las Vegas. Absoluut uniek om zo’n band zo dichtbij aan het werk te zien! Bon Jovi heeft gek genoeg maar één nummer 1-hit gescoord in Nederland: It’s My Life in 2000.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*