NPO wil toch tv-series maken met commericiële videodiensten

De NPO wil nu toch tv-series maken samen met concurrenten als Netflix en Videoland. Dat meldt NPO-baas Shula Rijxman aan NRC.

De publieke omroep wil dure series gaan maken samen met videodiensten als Netflix, Videoland en Amazon. Sinds maandag is een regeling van kracht die dit mogelijk maakt. Het gaat om een experiment voor vijf series in 2020 en 2021. Belangrijkste voorwaarde van de NPO is dat de videodiensten de series niet eerder dan een half jaar na de tv-uitzending mogen streamen.

Lees verder op NRC.nl

1 Comment

  1. De NPO ziet dan toch alsnog het licht. Tijd dat we meer oudere NPO series op Netflix en Videoland komen. En onmiddellijk stoppen met dat NPO Plus. Steek liever geld in het nog meer digitaliseren van het Beeld & Geluid archief.

    Vreemd is wel dat bij deze samenwerking een aflevering van een serie minimaal 1 miljoen euro moet kosten. Bij zo’n clausule gaat er meestal weer onnodig veel geld over de balk. Een serie moet qua budget gewoon kosten wat het kost. Soms ga je over het budget heen en soms blijf je er binnen. Die 1 miljoen (of beter nog minder geld nat 1 miljoen per aflevering is we heel veel) moet een richtlijn zijn en niet het perse te besteden budget. In de meeste gevallen zulke geld over houden waardoor je nog een serie kan maken.

    Ik hoop dat de NPO wel gaat voor meer spannende en kwaliteit series en ophoud met suffe series als Dit zijn wij, Dertigers en Papadag. De titel van die laatste serie is al zo walgelijk dat ik al afhaak. Dit zijn wij is een mislukte poging om nog een soort Oogappels te maken. Niet gelukt. Oogappels is echt de beste NPO serie van dit moment. Dertigers laat zien dat de makers niet verder kunnen kijken dan de eigen bubbel waarin ze zitten. Stereotype personages, uiteraard weer in Amsterdam, muziek die van te voren al kan voorspellen, kijk ons eens lekker hip zijn en een lesje zo doen jonge mensen/starters tegenwoordig. Dat laatste is onzin. Dit betreft het clubje van de makers en zoals zij de wereld zien. Al vrij snel daar buiten is de wereld heel anders maar daarvan zie je helemaal niets terug in de serie. Zonde van het geld dat dit gemaakt is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*