NPO weigert Ongehoord Nieuws op de avond

Ongehoord Nederland vindt de voortdurende ramkoers van de NPO tegen Ongehoord Nederland als een aanval op het pluriforme omroepbestel. De halsstarrige weigering van een avondslot is discriminatie van rechts weldenkend Nederland. 

De NPO weigert omroep Ongehoord Nederland tv-zendtijd in de avond. Volgens contentmanager Remco van Westerloo is er op NPO 1, NPO 2 en NPO 3 dit jaar en ook in 2025 géén ruimte voor Ongehoord Nieuws. Het opinieprogramma, dat door de kijkers ruim boven de 8 wordt gewaardeerd, past volgens Van Westerloo niet in de avondprofilering. Terwijl alle omroepen met praat- en actualiteitenprogramma’s ruim baan krijgen voor het uitdragen van hun geluid in goed bekeken uren, wordt dit ON! niet toegestaan. Ongehoord Nieuws, het enige programma van ON!, is nu alleen overdag te zien wanneer de meeste mensen aan het werk zijn.

Vorig jaar probeerde de NPO, onder leiding van Frederieke Leeflang en Paul Doop, de uitzendlicentie van ON! te laten intrekken. De staatssecretaris van Cultuur en Media wees het NPO-verzoek resoluut van de hand. De juridische kosten van ON! om zich te verdedigen tegen de NPO-aanvallen zijn echter opgelopen tot 600.000 euro. De NPO wil slechts 3.000 euro (een half procent!) van de schade vergoeden.

Ook een kinderprogramma met Sinterklaas en traditionele Zwarte Pieten weigert de NPO op te nemen in de tv-programmering, terwijl de Mediawet de NPO verbiedt zich te bemoeien met de inhoud van de programma’s van ledenomroepen. Tweeëneenhalf jaar na toetreding tot het bestel heeft de NPO nog geen enkel voorstel van ON! voor het uitzenden van een tv-documentaire gehonoreerd.

De dubbele maat van de NPO moet stoppen.

Arnold Karskens
Voorzitter Ongehoord Nederland

30 Comments

  • @Jacqueline; ik weet een beter idee; de linkse indoctrinatie op de NPO stoppen; dus geen verheerlijking van Groenlinks-PvdA en D66 propaganda! Natuurlijk krijgt Ongehoord Nederland geen tijdslot in de avond, stel je eens voor dat er een rechts geluid tijdens primetime uren op de NPO zou zijn.

   En zeker de komende maanden niet, waar vooral massaal aandacht voor alles wat met Trump te maken heeft en over Hunter Biden, de uiterst corrupte zoon van president Biden niet of nauwelijks aandacht besteed wordt.

   • Rechts Nederland heeft de slaapverwekkende vroege ochtend met Telegraafomroep WNL en ‘ s avond Op1. Niet teveel fakeinformatie verspreiden, Karskens of ga je rekenlessen van de lagere school overdoen!

   • Hendrik in wat voor bubble leef je als je ook maar 1% van die nonsens gelooft van ON!.Ga af en toe naar buiten en praat eens met de medemens en kijk af en toe andere nieuws media buiten sociale media.

 1. “discriminatie van rechts weldenkend Nederland”

  Hahahahahaha

  Weldenkend
  Bedachtzaam Correct Doordacht Fatsoenlijk Goed Goedgezind Nadenkend Pienter Raadzaam Redelijk Verstandig Wijs

  • @Jordie; wat wil je nou met al die woorden zeggen? Dat dit alleen op links van toepassing en niet op rechts? Dat is pas hahahahahaha.

   Hoeveel schandalen van Groenlinks-PvdA en D66 politici wil je hebben, die op de NPO uiteraard met de mantel der liefde worden bedekt of onder het tapijt geveegd.

   • Dus een ieder die het clubje van Karskens zielig vindt, is per definitie links?
    Nou, ik ben rechtser dan jij en al je vriendjes in de brugklas bij elkaar, maar tevens ook rechts met een dosis gezond verstand.
    Je kunt hoog of laag springen, je kunt kinderlijk doordrammen – net als bij je ouders, als je op zondag geen zakgeld krijgt – maar Karskens en consorten horen absoluut niet thuis in een avondprogrammering op welke tv-zender dan ook.

    • @René; dus jij bent een rechts persoon? Mar laat ik je dan eens een vraag stellen: welke omroep op de NPO zou jij dan rechts willen noemen? Ga me toch niet vertellen dat je omroep WNL bedoelt?

     Al eens WNL op zondag gezien, als D66 presentator Rick Nieman Geert Wilders over massa immigratie interviewt. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

     Of bedoel je de VVD? Rechtse praatjes in verkiezingstijd en wanneer de verkiezingen voorbij zijn in de praktijk links beleid uitvoeren. Als omroep WNL gewoon een rechtse omroep zou zijn was Ongehoord Nederland niet eens nodig geweest!

    • Helemaal met je eens. Een rechtse omroep moet er zeker zijn maar, ON is toch wel echt een mislukking. WNL, POWNED en AVROTROS horen eigen de rechts te vertegenwoordigen in het publieke bestel. Dat doen ze (al heel lang) niet. Daar zou eigenlijk naar gekeken moeten worden. Beleid binnen deze al bestaande omroepen moet anders met misschien ook wel andere mensen. Dan hebben ze ook gelijk meer bestaansrecht in de toekomst.

     ON is niet helemaal wat het had moeten zijn. Mijn omroep is het niet. Toch zijn ze toegelaten tot het bestel en hebben zij dus recht van uitzending, ook in de avond.

     Dat meneertje van Westerloo dan niet willen maar, mag dat helemaal niet bepalen voor Nederland. Ik wil niet dat van Westerloo directeur is bij de NPO maar, daar ja doe er maar eens wat aan. Meneer maneuvreert zich altijd op slinkse wijze ergens naar binnen om op het pluche te kunnen zitten. Best knap als je helemaal geen verstand hebt van televisie, radio, programmeren en trends en kijkgedrag. De naam van zijn vader heeft voornamelijk geholpen en anders hadden we deze man nooit ergens binnen te media gezien. In het verleden bij NET5/SBS6, Talpa/TIEN en RTL5/RTL8 heeft hij er altijd een rommeltje van gemaakt en een puinhoop achtergelaten. Misschien kan hij samen met ON het programma OH OH CHERCO laten komen op NPO1 om 19.00u. Dit was namelijk een van de weinige succesjes die van Westerloo op gehad heeft in tv loopbaan.

     Terug naar onderwerp, ON hoort de zendtijd in de avond te krijgen want ze zijn toegelaten en hebben er dus recht op. Ze voegen echter weinig toe en maken het rechtse geluid er ook niet beter op. Het is vooroordeel bevestigend over rechts. Het zelfde geld voor Omroep Zwart, hadden ze ook niet toe moeten laten. Het voegt helemaal niets toe. Kost heel veel geld en de doelgroep kijkt niet.

    • En mensen tegen elkaar opzetten is het enige doel van ON!.Komt echt geen zinnig woord uit alleen haat tegen alles en iedereen.

 2. Zeg Jordie, ga jij lekker een universiteit bezetten of jezelf vastplakken aan de weg of zoiets, ipv hier steeds te laten weten hoe links je bent.

 3. Is het niet het beginsel van de wet dat alle (leden)omroepen op gelijke wijze behandeld moeten worden? Of je nu fan bent van OZ of ON, zolang je een licentie hebt en voldoende leden, dan mag er geen verschil worden gemaakt. Blijkbaar staat democratie niet meer zo hoog in het vaandel bij sommigen als de politieke kleur niet past. Ik zie met regelmaat Ongehoord Nieuws en ja, de ene keer lach ik vanwege de fantasierijke gasten en de andere keer luister ik met verbazing naar een gast om zijn of haar verhaal. Met andere woorden, ik filter zelf wel wat ik kijk en luister, dat hoeft een Jacqueline of Jordie niet voor mij te bepalen. Als een omroep uit de gratie ligt, verdwijnen leden en daarna de zendtijd, zo werkt dat.

 4. Er is vast wel een eiland op de wereld waar Karskens ongehoord kan uitzenden, dat moet geen probleem zijn. In Rusland is ook heel veel ruimte vrij voor zijn stemgeluid.

 5. Terecht. Alle andere aspirantomroepen hebben ook geen opinieprogramma prime-time. Daar zijn de daluren en het internet voor. Je bent niet voor niets aspirant.

 6. Gezien npo voor iedereen is, lijkt het me vanzelfsprekend dat de belasting betaler (stemmer) bepaalt wat er word uitgezonden.
  Wat ik bijzonder vind is dat de npo een zaak aanspant tegen ON(van belastinggeld) Deze verliest en dan geen vergoeding geeft en/of excuses aanbied aan de NLse bevolking voor het onwijs dom en ideologisch uitgeven van ons geld. Ik kijk overigens geen tv beter ga je mee met je tijd!

 7. Misschien zit ik er naast, maar rechtse zenders hebben we genoeg volgens mij…rtl,sbs..dat zijn rechtse zenders. Dat deze rechtse zenders dus voor het grote geld gaan ( helemaal volgens de leer van Marc R) maar maken zulke slechte programmas zonder inhoud dat niemand kijkt, en het dus toch zoeken bij wat ze noemen de linkse NPO

 8. Heel bijzonder, Rtl als rechtse zender aanmerken. Wel eens rtl nieuws gekeken? Of gtst? Ik iedere dag. Dat zijn linkse programma’s, de meest linkse die er zijn. Daarnaast de bekende Nederlanders die er te zien zijn, daarvan zou Timmermans zeggen: nou nou, zo links hoeft ook weer niet.

  Genoeg rechtse zenders volgens u. Alleen sbs zou ik als rechts aanmerken. En dat in een samenleving waarin 2/3 rechts en 1/3 links is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*