NPO tevreden met gewijzigd plan rond toekomst Publieke Omroep

Reactie NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman: “De NPO is tevreden met de steun van minister Slob voor een toekomstbestendige en stabiel gefinancierde NPO. Wij zijn blij dat maanden van constructief overleg tot dit resultaat heeft geleid. De nieuwe afspraken betekenen ruimte voor de regio op NPO 2, waardoor NPO 3 de kraamkamer kan blijven voor talent. Bovenal ontstaat er nu meer financiële rust. Hard nodig om een kwalitatief hoogwaardige Publieke Omroep te kunnen blijven voor alle Nederlanders. Het geeft ons ook slagkracht om herkenbaar en vindbaar te blijven in een internationaal competitieve mediaveld. Zo zijn onze vele kijkers en luisteraars nog jaren verzekerd van een sterke, brede en toegankelijke Nederlandse Publieke Omroep, waar alle geluiden kunnen worden gehoord. Een onafhankelijk baken met een sterke nieuwsvoorziening en ruimte voor debat, cultuur, dramaseries en ontspanning.”

Lees er meer over in dit artikel van het AD.

2 Comments

 1. Die regio programma’s passen wel rond 18.00u op NPO2. Waarom zou dat een hele zender moeten bezetten? Iets wat nog steeds het einddoel is van Slob. Ik hoop niet dat dit ten koste gaat van Binnenstebuiten en Typisch.

  Dom om NPO3 voor jongeren te laten. Zogenaamd als Kweekvijver. Wat een onzin! Dat kan ook gewoon op de 2 andere NPO zenders. Zonde ook om dure Nederlandse series alleen op NPO3 uit te zenden en op NPO1 dan aangekochte detectives en de Engelse versie van Heel Holland bakt.

  Haal dat kopje jongeren van NPO3 af en maak voor deze doelgroep een groot platform online dat samenwerkt met andere (online) jongeren diensten.

  Dit zou de NPO met NPO3 moeten doen:

  Op NPO3 Sport, thema avonden/weken, Beeld & Geluid, concerten, cabaret, toneel, films, specials, experimentele televisie, herkansing tv (herhaling van Nederlandse series)

  Door praat programma’s van Wie is de Mol, HHB, BZV maar ook met talkshows die graag nog even door willen. Het beste uit het Beeld&Geluid archief.

  Overdag Zappelin en ZAPP houden met gewoon weer van 18.30 tot 19.00u een kleuterblok. NPO1 Extra, NPO2 Extra en NPO Zappelin opheffen.

  Een nieuw NPO3 met dus een heel gevarieerd aanbod voor iedereen. Is er niets voor jou bij op NPO1&NPO2 misschien heeft NPO3 dan wel wat leuks. Of ik wil dit programma van NPO1 of NPO2 nog wel even langer kijken. Dan bied NPO3 je dat en anders wel NPO Start. (stoppen met NPO Plus).

  NPO3 zou de brug moeten slaan tussen lineair en online.
  De NPO en politiek zou iets moeten ontwikkelen waarbij de oudere kijkers het gemak van NPO Start ontdekken, kunnen gebruiken en gaan waarderen.

  Een aantal programma van NPO3 verhuist naar NPO1 of NPO2. Daar is nog zat plek voor. Andere programma’s houden helaas op te bestaan.

  Dit is het even in het kort. Het moet natuurlijk nog helemaal verder worden uitgewerkt. NPO3 in huidige vorm behouden is gewoon maar wat verder aanmodderen. Zonde van het geld. Net als al die miljoenen die er weer in 3FM worden gepompt.

 2. Ter aanvulling de te verhuizen programma’s o.a. Je zal het maar zijn/hebben, 4 handen op 1 buik, Bureau Sport, Reizen Waes, De TOP 2000 quiz, De TOP 2000 a gogo, De nacht van de popmuziek, talkshow Serious Request, Nederlandse series, Down de road, Zondag met Lubach, 100 dagen (voor de klas), Hunted etc. verhuizen dan naar NPO1

  Keuringsdienst van Waarde, Draadstaal, De Rekenkamer, Broodje gezond, First Dates, Louis Terloux, Promenade, Makkelijk scoren, Klikbeet etc naar NPO2

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*