NPO, RTL en Talpa zijn positief over nieuw kijkonderzoek

De NPO, RTL en Talpa zijn positief over het vernieuwde NMO Kijkonderzoek. Dat melden zij aan ANP.

Kijkcijfers van tv-programma’s zijn voortaan pas een week na uitzending beschikbaar, wat inzicht geeft in terugkijkgedrag. Deze verandering biedt volgens zenders een vollediger beeld van kijkgedrag. RTL ziet dit als de eerste stap naar een modernere meetmethode, waarbij ook online kijkgedrag wordt meegenomen. Ondanks de nieuwe aanpak, deelt kijkcijferexpert Tina Nijkamp dagelijks lineaire kijkcijferhoogtepunten zonder daarvoor gesanctioneerd te worden.

9 Comments

 1. Tina Nijkamp is een trol die er maar weinig van snapt, hard aanpakken die klanten! Ik vind het een verademing i.p.v. elke dag halve kijkcijfers te moeten lezen. Weet iemand of de Videoland/NLZIET kijkers en de rest hier al bij opgeteld zijn? Meen ook gelezen te hebben dat dit stap 2 is in januari maar zeker weten doe ik dat niet.

  • Niemand verplichtte je de kijkcijfers dagelijks te bekijken. Je kon er ook voor kiezen een week later naar de kijkcijfers te kijken, zat het uitgestelde gedeelte erbij

   • Het gaat niet om mij maar om alle hysterica zoals een Tina Nijkamp en een Angela de Jong in de media die gelijk al flops constateren als nog niet alle cijfers binnen zijn. Daar is dit een mooie maatregel voor om niet gelijk al te gaan vuren op de programma’s als de cijfers nog incompleet zijn.

 2. Het gaat om de reclame inkomsten.de weergave van de kijkcijfers.Via mijn Schotel ontvang ik vele Tv omroepen FTA,en vooral via de Duitse ARD/ZDF en de vele Duitse deelstaat roepen zijn zonder die vervelende reclama-boodschappen te ontvangen.En nooit vernomen over de kijkcijfers.

 3. Aanvulling:het heeft niet een raakvlak met het onderwerp,maar meer dat de kabelkijkers voor dom worden gehouden, inzake technologische innovatie technieken.Als voorbeeld:waterstof magazine. nl en via:ovmagazine.nl Recente reaktie’s,onze energiehuishouding moet slimmer/waterstofbussen/etc, via:Alle THEMA’s:Duurzaamheid:Waterstof:Massa is Kassa en Via:Energie pag 2:onze energie moet slimmen:als voormalig techneut, is het om te huilen, om te kijken naar vaak die vaak onzinnige thema’s via die tomelose TV show praatprogramma’s, maar nooit over techniek.FTA(FREE TO AIR)afz:behorend nieuwe generatie Senioren, die over heel veel exakte kennis beschikken, neem kennis van mijn ingezonden reaktie’s.

   • wat ik zeg is een meer houdelijke onderwerpen, en meer voor die kijkers die een IQ bezitten,dan een wasbeer.En vooral het hebben over vrouwelijke/mannelijke geslachtdelen,en verder over onderwerpen,die meer bedoelt zijn,voor in het Cafe.Ik kijk om ergens te kunnen oordelen,over de inhoud van die Tomelose weinig zeggende Talk-Show TV praat-programma’s.Maar ze zullen het nooit hebben over de Technologische ontwikkelingen,en vooral de komende stroomnetuitval(Blackout) wat de TV uitzendingen kan uitschakelen.Jelle zal wel zien:als er een totale BLACKOUT netstroom uitval zal plaatsvinden.En dan weet U hr. Jelle het waarom.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*