Hilversumse burgemeester over het Media Park: “Openheid, maar ook Veiligheid”

Burgemeester Gerhard van den Top van Hilversum heeft zijn zorgen en visie over het Mediapark geuit. Hij benadrukte in een interview met Spreekbuis-journalist Peter Schavemaker de wens om het Mediapark open en toegankelijk te houden, maar ook de noodzaak om veiligheid te waarborgen na de vele demonstraties van de afgelopen jaren.

“Als een omroep ineens wordt betiteld als nepnieuws en er staan demonstranten met fakkels voor de deur, dan wordt het spannend voor de medewerkers,” aldus van den Top. De burgemeester wil dat het Mediapark een plek blijft waar men kan demonstreren, journalistiek kan bedrijven en televisie kan produceren, maar ook een plek waar men zich veilig voelt.

Hij sprak ook over recente demonstraties waarbij omgekeerde vlaggen werden getoond, een noodsignaal van een groep die zich bedreigd voelde. “Ik heb met deze demonstranten gesproken op het Mediapark. Het gaat hier om jonge gezinnen die zich afvragen wat de toekomst voor hen in petto heeft,” vertelde de burgemeester.

Van den Top benadrukte dat journalisten in Nederland altijd veilig moeten zijn. “Journalistiek staat voorop en vormt de basis van een gezonde democratie,” zei hij. Terwijl hij het belang van veiligheid onderstreepte, benadrukte hij ook het belang van openheid: “We moeten van het Mediapark geen vesting maken. Mensen moeten daar kunnen blijven komen, werken, eten, en deel uitmaken van de gemeenschap.”

2 Comments

  1. Als er een ‘incident’ gebeurt,wil ik zien hoe de burgemeester reageert.

    Veel ‘incidenten’ nu hier en in het buitenland

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*