NPO Radio 5-programma Ron Wacht Op De Nacht stopt

NPO Radio5 DJ’s. Foto Dingena Mol

 Het NPO Radio 5-programma Ron Wacht Op De Nacht stopt eind dit jaar. Het wekelijkse programma van Omroep MAX, gepresenteerd door Ron Brandsteder, houdt op vanwege wijzigingen in de programmering bij NPO Radio 5. De laatste aflevering van Ron Wacht Op De Nacht is te horen op vrijdag 29 december van 22.00 tot 00.00 uur.

Ron Brandsteder begint bijna 50 jaar geleden, in 1974, zijn carrière als radio-dj. Vier jaar later komt hij voor het eerst op tv met de Showbizzquiz. Hij is sinds 2010 verbonden aan Omroep MAX en presenteerde op tv de spelshow Ron’s Grote Ganzenbord en Wie van de Drie?. In 2014 maakt hij zijn radiodebuut bij MAX met Ron’s RadioShow, in 2019 opgevolgd door Ron Wacht Op De Nacht.

Omroep MAX-directeur Jan Slagter: “Ron Brandsteder is een vaste waarde bij Omroep MAX en zeer geliefd bij onze luisteraars. Hij luidt op de late vrijdagavond het weekend in met zijn kenmerkende, warme stem. Dat we afscheid moeten nemen van zijn radioprogramma betekent niet dat we niks meer van hem zullen horen. Ron wordt zeer gewaardeerd, door zowel collega’s als onze achterban. We zijn in gesprek over nieuwe plannen.”

Ron Brandsteder: “Dat Ron Wacht Op De Nacht moet stoppen vind ik erg jammer. Ik heb er al die jaren met heel veel plezier aan gewerkt, doe zelf de samenstelling en geniet van de reacties van luisteraars. Ik hoop zeker nog aan MAX verbonden te blijven, we zijn in gesprek over iets nieuws. Ondertussen gaan we tot de laatste uitzending van 29 december door met herinneringen ophalen, verhalen vertellen en natuurlijk de allermooiste muziek.”

Ron Wacht Op De Nacht
Vrijdagavond van 22.00 – 00.00 uur
bij MAX op NPO Radio 5
Presentatie: Ron Brandsteder

10 Comments

 1. Radio 5 Nostalgia sinds 2005 een omroep kanaal voor die doelgroep,die muziek wilde aanhoren, die je oren blijven strelen.Maar sinds de presentator Henk Mouwe met pensioen ging, werd hij door een nieuwe zelfingenomen presentoren vervangen, uit de grachten-gordel. Met muziek die meer paste bij de nieuwe generatie luisteraars.Ik had er heel weinig affiniteit mee. Vooral muziek-soorten oa:Country/Indo-Rock/Volksmuziek en Duits-talige Schlager-muziek, vonden niet hun weg bij NPO radio 5.Ik ben overgegaan naar Internet-radio, via mijn Router kan ik globaal 20.000 digitale zenders ontvangen. in een uitstekende geluid-kwaliteit, ziet via:Google. nl Internetradio. En ben uitgekomen bij de Internet-radio:Limburg-Express.nl.Met Interactie, je kunt je eigen muziek-soorten aanvragen.Het alternatief voor NPO radio 5.

   • Sommigen krijgen hier per letter betaald. Toch heeft hij wel een punt. Wat is nu het wezenlijk verschil met radio 2.
    De Evergreen
    Top1000 van radio 5 laat z8en dat de smaak vd luisteraar anders is. Dit jaar staat Het Dorp van Sonneveld weer op 1.
    Ander genre dan Queen lijkt mij. Je ziet het in de afspeellijst niet altijd terug.

 2. Ik lees ergens dat Ron zeer geliefd is bij de radio 5 luisteraar en van Jan Slagter hoeft hij niet weg???? Ze zijn iets nieuws aan het bedenken???? Hoezo….? Waarom kan dit programma dan niet gewoon blijven? Ik snap totaal niet hoe dat daar werkt bij de Publieke. Zal wel aan mij liggen.

  • Door wijzigingen in de programmering (zo komt o.a. Stefan Stasse naar Radio 5) raakt MAX waarschijnlijk de uren op de vrijdagavond laat kwijt en daarmee verdwijnt dus het programma van Ron.

 3. Ik snap niet waarom zo’n leuk radioprogramma opeens moet verdwijnen. Ik ben zelf sinds 40 jaar woonachtig in Spanje en alle radio programma’s van Ron Brandsteder die ik de afgelopen jaren heb gehoord waren allen fantastisch en voelden en voelen zo vertrouwd en fijn aan. Daarom snap ik niet dat een programma met zoveel prachtige muziek nu weer een moet verdwijnen!!! Laat het a.u.b. blijven bestaan het geeft zoveel luisterplezier op de vrijdagavond.

 4. Het omroepbestel werkt een voor de luisteraar goede programmering tegen. De NPO moet juist zorgen dat dat niet gebeurt toch?
  Omroepen zijn elkaars concurrent zo.
  Veel macht bij Jurre Bosman. ( zo heet hij toch?) Met zijn dab+gedram.
  Omroep MAX heeft overigens veel programma’s op radio 5. Ochtend, middag en vooravond. Het is ook hun “doelgroep”
  Maar Slagter zit op goede voet bij Jurre.
  Al huppelend tussen de npo zenders vul je dag met MAX.
  Zou Jurre er korting voor krijgen bij de keukenhof?

  Genoeg speculaties weer. 🙂

 5. Ik vind het vreselijk dat Ron met zijn programma weg moet en plaats moet maken voor drie uur EO. zo’n prachtig programma hoe is dit mogelijk. Waar komt Ron terug en wanneer?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*