NPO: ‘Omroepen gaan nog nadrukkelijker kijken naar diversiteit en representativiteit van haar redacties’

Enkele tientallen programmamakers en journalisten hebben vandaag een manifest gepubliceerd waarin zij laten weten een meldpunt racisme en discriminatie in de media te willen beginnen.

De NPO en het College van Omroepen (CvO) hebben een gezamenlijke reactie opgesteld en die luidt als volgt:

NPO en de omroepen zijn tegen alle vormen van racisme en discriminatie en nemen ook dit geluid van deze initiatiefnemers heel serieus. Het actuele debat rond dit onderwerp wordt uiteraard ook binnen de Publieke Omroep gevoerd. De NPO-organisatie ziet diversiteit en representativiteit als zeer belangrijke criteria in de selectie van programmavoorstellen. De omroepen gaan over de samenstelling van de redacties en zijn zich bewust van hun verantwoordelijkheid op dit gebied. Ze zeggen toe hier nog nadrukkelijker naar te gaan kijken. Mensen moeten zich hoe dan ook veilig voelen bij de NPO.  

Op 12 juli aanstaande organiseren we een themadag op tv, radio en online, waarbij kijkers en luisteraars worden uitgenodigd om mee te praten over racisme en discriminatie. Er wordt hard gewerkt aan de inhoudelijke invulling hiervan. Zodra hier meer over bekend is, komen we ermee naar buiten.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*