NPO Luister wordt volwaardig audioplatform en lanceert nieuwe app

NPO Luister is de experimentele fase voorbij en wordt een volwaardig audioplatform. De gratis NPO Luister-app, met daarin alle podcasts en radiozenders van de publieke omroep, kent een volledig vernieuwde vormgeving en is nu te downloaden.

Jurre Bosman, directeur audio NPO: “NPO Luister brengt het complete audio-aanbod van de publieke omroep bij elkaar: on demand in de vorm van podcasts en live in de vorm van onze radiozenders. We willen het luisteraars zo nog makkelijker maken om op elk moment, waar dan ook, iets te luisteren van de publieke omroep wat de moeite waard is. De app is gratis en je kunt zonder abonnement alles beluisteren. Ik ben heel blij dat we ons publiek deze service kunnen bieden.”

NPO Luister Campagne from NPO on Vimeo.

5 Comments

  1. Goed afgekeken van de BBC met Sounds. Als we de BBC blijven volgen, hebben we geen directeur audio meer nodig. Zeker niet als full time functie! 😉

  2. ik gebruik wel spotify of google podcast heb je meteen meerdere aanbieders en niet alleen de po

  3. Ik hoop dat de podcasts en radio-gemist ook nog blijven werken via de normale rss podcast feeds. NPO bestuur kennende gaan ze dat op een gegeven moment slopen om iedereen in hun vage app te krijgen.

    Ik hoop dat het daarmee ook nog mogelijk blijft om radio-gemist te downloaden en te backuppen. We kunnen immers niet verwachten dat de NPO uitzendingen van 5 jaar terug nog beschikbaar houden, zoals we vaak genoeg zien met oude Radio1 programma’s.

    • Het is niet alsof je alles kunt vinden op die door willekeur geregeerde buitenlandse apps. Daar verdwijnen titels om allerlei onduidelijke redenen, bij de NPO kun je tenminste nog eens navraag doen en vaak helpen ze je ook nog.

      • Dat laatste is niet mijn ervaring. Ik ben trouwens niet geïnteresseerd in buitenlandse apps. Ik wil gewoon graag programma’s van de publieke omroep terug kunnen luisteren. Voor radio1 en radio5 zijn mooie programma’s gemaakt die na een paar jaar niet meer beschikbaar zijn. Tenzij de omroepvereniging ze nog op haar website heeft staan, zoals de VPRO vaak doet. Het is trouwens jammer dat de stekker uit Woord is getrokken. Dat was een mooie manier om het archief beschikbaar te maken. Mooier dan zo’n 13 in een dozijn applicatie als NPO Luister.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*