Jeroen Kijk in de Vegte: ‘Ik heb nu het allerleukste gedaan bij de radio’

In een nieuwe aflevering van de media podcast ‘De Broadcast’ is Jeroen Kijk in de Vegte te gast. Jeroen draait al jarenlang mee in de mediawereld en is momenteel dagelijks te horen bij RTL Boulevard en op NPO Radio 2. Hij heeft ook gewerkt voor Veronica FM, Q Music, Caz! en 3FM.

In ‘De Broadcast’ wordt er teruggeblikt op zijn beginperiode en bespreken ze ook alles wat er sindsdien is gebeurd. In 2004 werkte Jeroen samen met Ruud de Wild bij 3FM. Nadat het programma stopte, maakte Jeroen de overstap naar televisie, wat voor hem een logische vervolgstap was. Jeroen zegt hierover in de podcast “Ik heb nu het allerleukste gedaan bij de radio dat er maar zou kunnen gemaakt worden, dus wat moet ik hierna dan nog gaan doen. Wat is dan het volgende wat ik zou kunnen uitvinden om er een logisch gevolg aan te geven. Dat kon ik gewoon niet bedenken op dat moment”. Vervolgens ging hij aan de slag voor Veronica TV.

Bij Veronica FM werkte Jeroen samen met Robert Jensen, en in de podcast wordt er gesproken over de spanningen die soms tussen hen ontstonden. Jeroen zegt hierover “Dat was juist ook leuk, dat vond ik ook te gek. En misschien dat je juist ook wel weer, nu, zoiets of zo iemand zou moeten hebben op de radio die het juist wel zegt. En die daardoor juist gaat lopen poeren in die wondjes van al die ‘wokeheid'”, aldus de DJ van NPO Radio 2. Op dit moment is Jeroen elke werkdag te horen in ‘Jan-Willem Start Op’ op NPO Radio 2. Hoewel Jeroen vroeger een ochtendshow zwaar vond, is dat nu anders voor hem. In ‘De Broadcast’ zegt hij: “Het is makkelijker dan dat het ooit geweest is eigenlijk. Ik heb er geen enkele moeite mee. Ik zou hier nog zo 10 jaar mee door kunnen gaan”. 

‘De Broadcast’ is nu te beluisteren via de bekende podcastapps of via debroadcast.nl. Dit is de laatste aflevering van seizoen, na de zomer zal seizoen 4 van start gaan van de bekende media podcast.  

De Broadcast
Sinds oktober 2020 is de populaire media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via www.debroadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van ragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Rick Romijn, Marieke Elsinga, Rick van Velthuysen, Eddy Keur, Henny Huisman en Toine van Peperstraten hebben al deelgenomen. Medio september 2023 zal seizoen 4 van start gaan.

3 Comments

  1. Leuke vent, goeie stem ook. Goed duo met JW Roodbeen.
    Het enige programma waar ik op Radio 2 nog naar luister.

  2. “Bij Veronica FM werkte Jeroen samen met Robert Jensen, en in de podcast wordt er gesproken over de spanningen die soms tussen hen ontstonden. Jeroen zegt hierover “Dat was juist ook leuk, dat vond ik ook te gek. En misschien dat je juist ook wel weer, nu, zoiets of zo iemand zou moeten hebben op de radio die het juist wel zegt. En die daardoor juist gaat lopen poeren in die wondjes van al die ‘wokeheid’”

    Vreemde uitspraak van Jeroen aangezien hij zelf helemaal mee gaat in elke woke en hype van het moment. Het kan nog zo goed tegen dat “we” gepraat van hem. We doen doen dit….., We doen dat……, We gaan allemaal massaal….. Veel mensen hielden zich ineens niet meer de corona maatregelen en Jeroen bevindingen waren dat “we” stout waren. Het merendeel van de mensen kreeg door dat ze in de maling genomen waren door overheden en instanties. Jeroen heeft nog steeds niet door dat hij (en vele media mensen met hem) daarvoor gebruikt zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*