NPO lanceert in 2018 veel nieuwe programma’s

De NPO start het nieuwe jaar met veel nieuwe programma’s. Van het Pronkstuk van Nederland (AVROTROS), waarin Nederlanders samen bepalen wat onze nationale pronkstukken zijn op het gebied van ontwerp, kunst en erfgoed, via De Vijf Smaken van Joël (KRO-NCRV) tot Holland! (BNNVARA) waar Ryanne van Dorst op zoek gaat naar de Nederlandse identiteit.

In Eindelijk Thuis (KRO-NCRV) gaan geadopteerden samen met hun adoptieouders op zoek naar hun wortels in het land van herkomst, en naar wie ze zijn. Ook komen er nieuwe series van populaire en vertrouwde programma’s als Wie is de mol? (AVROTROS), Zondag met Lubach (VPRO) en Dreamschool (NTR). Eveneens terug van weggeweest zijn Verborgen Verleden en Hier zijn de Van Rossems (beide NTR). Omroep MAX verzorgt een speciale uitzending over de Watersnoodramp en in De Noodcentrale (EO) krijgen we een inkijk in het reilen en zeilen van de helden achter het alarmnummer. Ouders uit de kast (KRO-NCRV) volgt ouders die op latere leeftijd uit de kast komen, en hun kinderen. En in Nederland op Film (Omroep Max) zien we het verhaal van Nederland door de jaren heen aan de hand van beelden die Nederlanders in de afgelopen decennia zelf voor privégebruik hebben gemaakt.

Van nieuwe series van Dokter Deen (Omroep MAX) en Smeris (BNNVARA) tot onafhankelijke producties van getalenteerde Nederlandse makers in de Telefilms-serie – veel drama van Nederlandse bodem bij de NPO. En in de comedy De Luizenmoeder (AVROTROS) vinden ouders een feest der herkenning met hangouders, zorgvaders, wegbrengregels en luizen. Op Zapp krijgen kinderen in Betreden op eigen risico (KRO-NCRV) de kans om hun dromen uit te laten komen. In Nog één week (VPRO) leven we een week mee met kinderen die aan de vooravond van een grote gebeurtenis staan. Ook de Zapp Awards (KRO-NCRV) keren terug in februari 2018 met een grootse show met prijzen voor de winnaars die door het publiek gekozen zijn, van het beste tv-programma, tot de beste YouTuber.

De Stand van het Land (WNL) keert terug als wekelijks programma, met het verhaal van ons land achter de cijfers, in samenwerking met het Sociaal- Cultureel Planbureau. Actualiteiten en achtergronden worden op een journalistiek vernieuwende wijze gepresenteerd in Brandpunt+ (KRO-NCRV). Hugo Borst en Adelheid Roosen gaan in Goed Oud (HUMAN) op zoek naar positieve voorbeelden van zorg voor demente ouderen. Onze man in Teheran (VPRO) keert terug voor een nieuw seizoen, naast nieuwe reisprogramma’s als Over de rug van de Andes, Door het hart van China (beide VPRO) en Floortje naar het einde van de wereld (BNNVARA). En het wordt weer genieten van de prachtige beelden in Blue Planet II (EO).

Shula Rijxman: “De NPO is voor velen de dagelijkse bron van informatie, inspiratie en ontspanning. Met mooie en herkenbare programma’s waar Nederland van geniet en over praat. Met het hele verhaal, over de wereld om ons heen en over elkaar. We hebben ook komend jaar voor elk wat wils in de aanbieding. Van diepgravende journalistiek, via prachtig Hollands drama tot een vleug ongecompliceerd vermaak.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*