NPO handhaaft tweede sanctie Ongehoord Nederland in bezwaar

De Raad van Bestuur van de NPO heeft op 12 juli 2023 besloten om de tweede financiële sanctie voor aspirant-omroep Ongehoord Nederland (ON!), wegens het niet naleven van de wettelijke verplichting tot samenwerking bij de uitvoering van de publieke mediaopdracht, te handhaven. Ongehoord Nederland had bij de onafhankelijke Adviescommissie Bezwaarschriften Publieke Omroep bezwaar gemaakt tegen deze sanctie, maar de Adviescommissie heeft de Raad van Bestuur geadviseerd het bezwaar van ON! tegen het besluit ongegrond te verklaren.

Het besluit van 20 december 2022 om 1,5% op het aan de omroep toegekende budget voor 2022 in te houden, blijft hiermee in stand. Het gaat om een bedrag van 56.065,45 euro.

Bron: NPO

 

3 Comments

  1. Ik heb niet het idee dat deze interne politieke omroepstrijd wordt gevoerd in het belang van de kijker/luisteraar. Zullen we stoppen met ledenomroepen? Alle maatschappelijke discussies hebben zich inmiddels verplaatst naar sociale media. Eén onafhankelijke publieke omroep is meer dan voldoende. Dat heeft zich in Europa wel bewezen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*