NPO geeft omroepen meer online bewegingsruimte

De Nederlandse Publieke Omroep geeft de publieke omroepen de komende jaren toch wat meer ruimte om eigen programma’s op hun websites te zetten.  De sites NPO.nl en NPO Gemist krijgen daarnaast een grotere rol. Kijkers kunnen meer programma’s bekijken op het tijdstip dat hen het beste uitkomt.

Een maand geleden gaven veel publieke  omroepen nog aan dat NPO hun bewegingsruimte op internet flink zou beperken. Uit een concept bleek dat de NPO veel meer te zeggen wilde hebben over tv-programma’s op internet. Dit streven lijkt nu uit de plannen geschapt. Volgens de woordvoerders van de omroepen blijft de indentiteit van de organisaties intact. De plannen om het grote aantal websites terug te dringen is overigens niet veranderd.  De NPO heeft de nieuwe toekomstplannen naar staatssecretaris Sander Dekker gestuurd. Met de huidige strategie is de NPO-top en de omroepen tevreden. 

In het vijfjarenplan van de Nederlandse Publieke Omroep staat verder dat er minder geld zal zijn en daarom gaan de omroepen zich richten op zes typisch publieke omroepgenres: journalistiek, series en films van Nederlandse bodem, kinderprogramma’s, documentaires, educatie en informatie, muziek en kunst.

‘Voor een deel van onze kijkers en luisteraars gaan we door met het aanbieden van vertrouwde programma’s via vertrouwde kanalen. Daarnaast houden we steeds meer rekening met veranderend mediagedrag bij met name jongeren. Door slimmer te programmeren bieden we programma’s steeds gerichter aan op het scherm of kanaal waar de kijker of luisteraar op een specifiek moment van de dag gebruik van maakt.’. ‘De omroep blijft altijd co-producent en daarmee verantwoordelijk voor de inhoud van het programma. Er blijft ondanks de bezuinigingen ook in de komende jaren een substantieel budget voor investeringen in technologische en inhoudelijke vernieuwing en experimenten.’  

Bron: NOS 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*