NPO3 blijft ‘jongerenzender’

Uit de nieuwe plannen van Minister Slob blijkt dat NPO3 niet wordt omgevormd tot regiozender. De NPO wil de jongerenzender intact laten. Begin dit jaar bleek dat de gemiddelde leeftijd van de NPO 3 kijker 48 jaar is.

Vanaf begin volgend jaar komt er wel elke werkdag na het Journaal van 18.00 uur regioblok op NPO2. Daar moet een selectie van regionaal nieuws worden afgewisseld met landelijke programma’s die zijn gericht op de regio. In de toekomst moet er een NPO Regio-zender ontstaan. 

RPO-baas Gerard Schuiteman liet eind vorig jaar aan Spreekbuis ook al weten dat de regionale omroepen het liefst een regioblok op de landelijke zenders willen invullen. 

Gerard Schuiteman meldde toen: ‘Helaas is in de media het beeld neergezet dat de regio het derde net wilde kapen. NPO 3-zendermanager Suzanne Kunzeler heeft bijvoorbeeld in de media gemeld dat het ten koste zou gaan van de jeugdprogramma’s. We hebben direct aangegeven dat dit niet het geval hoeft te zijn, dat omvormen van NPO 3 naar NPO Regio niet ons idee is en we ook onvoldoende content hebben om NPO 3 geheel met regionieuws te vullen. We hebben wel aangegeven enthousiast te zijn over een blok regionale programmering op een van de landelijke kanalen.‘

3 Comments

  1. Het plan om NPO3 om te vormen tot regiozender sloeg nergens op. Nu het van de baan is dan maar jongerenzender laten blijven is geld verspilling. Evenals het maar miljoenen blijven pompen in 3FM. Investeer dat geld nou eens in een jongeren platform op internet. Doe als NPO niet zo eigenwijs en geef de frequentie van 3FM aan Radio 5. Maak op de plek van Radio 5 een klein pop/rock station onder leiding van Rob Stenders. Maak van NPO3 een extra zender gewoon voor alle leeftijden die een brug slaat tussen NPO1 & NPO2 (lineair) en NPO Start.

    Hef NPO1 Extra, NPO2 Extra, NPO Zappelin, NPO Journaal en NPO Zappelin gewoon op.

    Verdere uitleg onder het bericht van gisteren NPO tevreden met gewijzigd plan rond toekomst publieke omroep.

    • Drie publieke lineaire tv zenders is best wel veel voor een landje met 17 miljoen inwoners. Er zijn gewoon te weinig kijkers om het kostendekkend te houden. Dat geldt nog meer voor RTL Nederland en Talpa televisie. Welke kijker zit nog te wachten op NPO3, RTL8 of SBS9?

  2. @Andreas 3 publieke zenders is gewoon normaal. Als naar de landen om ons heen kijkt dan hebben die dat ook. De vraag is hoe je ze vult. De NPO blijft maar krampachtig vasthouden aan oude plannen en systemen. De aparte omroep clubjes, 3FM & NPO3 maar voor jongeren blijven houden en dat vervolgens in uitvoering maar half doen. Zo kan ik nog we even doorgaan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*