NPO, AVROTROS en NOS organiseren Eurovisie Songfestival 2020

Met 492 punten heeft Duncan Laurence gisteravond in Tel Aviv overtuigend het Eurovisie Songfestival 2019 gewonnen. Een historische prestatie waarmee “Arcade” zich, 44 jaar na de winst van Teach-In, mag scharen in de lijst met Songfestival-klassiekers.
Deze overwinning betekent dat Nederland het Eurovisie Songfestival weer mag gaan organiseren. Dit zal een samenwerking zijn tussen NPO, AVROTROS en NOS, die namens de hele publieke omroep – ieder vanuit zijn eigen rol – de organisatie zal oppakken. Het festival is één van de grootste internationale evenementen en biedt geweldige kansen om Nederland wereldwijd op de kaart te zetten. Daarnaast past het uitstekend bij de verbindende rol die de publieke omroep in de samenleving wil spelen, omdat het evenement een groot bereik heeft bij diverse doelgroepen van jong tot oud.
Het Eurovisie Songfestival 2020 moet een visitekaartje worden van Nederlandse creativiteit en media-innovatie. De komende weken zal er achter de schermen hard worden gewerkt om de plannen vorm te geven en een projectorganisatie neer te zetten.

5 Comments

  1. Ik hoop dat de regering hier een stokje voor gaat steken, dat de po dit louter commerciele programma niet mag organiseren van onze belasting centen ( wat enorm veel geld gaat kosten ).
    Dit soort programma’s horen thuis bij John de Mol en zijn zenders en niet bij de po.

  2. Het Eurovisiesongfestival dient Tilburg als gast stad te worden en niemand anders dan aan gemeente Tilburg dit Eurovisie songfestival 2020 weggelegd is omdat Rockacademie Tilburg bijdrage heeft aan deze winst Songfestival 2019 wi .Géén één ander stad Maastricht,Den haag ,Rotterdam,Zwolle,,Breda,Eindhoven,Haarlem,Groningen,Utrecht,gaat ermee aan de haal .Het is van Tilburg en gemeente Tilburg moet het Eurovisiesongfestival 2020 organiseren niemand anders.

  3. Het Eurovisiesongfestival dient Tilburg als gast stad te worden en niemand anders dan aan gemeente Tilburg dit Eurovisie songfestival 2020 weggelegd is omdat Rockacademie Tilburg bijdrage heeft aan deze winst Songfestival 2019 winst .Géén één ander stad Maastricht,Den haag ,Rotterdam,Zwolle,,Breda,Eindhoven,Haarlem,Groningen,Utrecht,gaat ermee aan de haal .Het is van Tilburg en gemeente Tilburg moet het Eurovisiesongfestival 2020 organiseren niemand anders.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*