NOS-omroepster Noortje Roll overleden

Op 4 januari is omroepster Noortje de Bruijn – Roll overleden.

‘Noor’ begon haar carrière in 1967 als stewardess bij Martinair.  Tijdens een vlucht nodigde NOS voorzitter Carel Enkelaar haar uit voor een screentest. Een carrière bij de televisie is niet iets wat Roll ambieerde, maar ze ging toch naar Hilversum voor de test. Wat volgt is een selectieprocedure van weken. Roll belandde bij de laatste groep en kreeg een cursus aangeboden op Santbergen. Hier kwam ze als beste uit de bus en ze mocht toen beginnen als omroepster voor de NOS.

Bij de NOS was Roll te zien naast omroepcoryfeeën Viola van Emmenes en Ria Dalmeijer. In eerste instantie verzorgt ze de omroepbeurten voor de middagen, maar al snel draaide ze volledig mee in de programmering. Bovendien ging ze ook werken voor School TV. Naast haar werkzaamheden voor de NOS verzorgde ze PR werkzaamheden voor het Esso Motor Hotel in Amsterdam en was ze ook actief als presentatrice voor bedrijfsfeesten en beurzen.

Sporadisch was Roll ook te zien in televisieprogramma’s. Niet als presentator, maar als gast. Zo brengt ze samen met haar collega omroep(st)ers een lied in de TV show en is ze te zien in een aflevering van In de hoofdrol waarin Martinair-directeur Martin Schröder hoofdgast is. Ook was ze te zien als verslaggeefster bij de Sinterklaas intochten en Koninginnedag-uitzendingen.

Wanneer de NOS in 1988 verhuist naar de nieuwe zender Nederland 3 besluit de omroep om te stoppen met ‘omroepbeurten’ in beeld. Met dit besluit houden Noortje’s werkzaamheden in omroepland op. Hierna concentreerde ze zich op het verzorgen van bedrijfspresentaties en dagvoorzitterschappen. Hierna was Roll werkzaam als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand op Texel.

Noortje werd 73 jaar.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*