NOS Jeugdjournaal lanceert eigen podcast

Het NOS Jeugdjournaal start vanaf zaterdag in samenwerking met Zapp een eigen podcast. Iedere week duiken presentatoren Bart Tuinman en Malou van der Starre in een actueel onderwerp. Zij beantwoorden vragen van kinderen, leggen moeilijke woorden uit en geven tips. De vaste afsluiter is Goed Nieuws: een positieve gebeurtenis in het leven van een kind. 

In de eerste aflevering staat het onderwerp ‘herdenken’ centraal. Elk jaar wordt op 4 mei de Nationale Dodenherdenking uitgezonden op tv. In heel Nederland wordt dan met kransleggingen, toespraken en twee minuten stilte stilgestaan bij slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen. Maar waarom doen we dat precies en waarom gaat dat op deze manier? Bart en Malou zoeken de antwoorden op deze vragen, spreken erover met kinderen en praten met Gerdi Verbeet, voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei. Zij vertelt waarom herdenken belangrijk is en heeft een tip wat kinderen kunnen doen om niet in de lach te schieten tijdens de twee minuten stilte.  

image

NOS Jeugdjournaal podcast
Op zaterdagochtend in bed, tijdens een autoritje of in de klas; de Zapp-podcast NOS Jeugdjournaal is overal te beluisteren. Vanaf 1 mei staat tien weken lang elke zaterdag om 07.00 uur een nieuwe aflevering online op www.jeugdjournaal.nl, Spotify, en de bekende podcast apps.

 


4 Comments

 1. “Zij beantwoorden vragen van kinderen, leggen moeilijke woorden uit en geven tips.”
  m.a.w. beste ouders, wij modeleren uw kindjes wel volgens de D66 regels, kunt u weer rustig slapen en meelopen!
  Je moet tenslotte bij de vroege jeugd beginnen om agenda 2030 uit gevoerd te krijgen.

  • Ja, dat kun je zeggen, maar ga nu eens na, werd jij opgevoed door “externe” partijen?
   Jij en ik hebben op latere leeftijd een eigen mening mogen (en kunnen) vormen, nu tegenwoordig worden de (jonge) kinderen al een mening (L/R) opgedrongen.
   En ouders vinden het allemaal best hebben ze meer tijd voor….vul maar in…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*