Gerard Timmer: ‘NOS heeft een grote journalistieke verantwoordelijkheid’

Gerard Timmer (algemeen directeur NOS) vertelt in Business Update over het grote belang van een goede journalistieke infrastructuur in Nederland en de verantwoordelijkheid die de NOS daarin heeft en neemt; recent nam NOS 63 journalisten extra in dienst om regionale en lokale omroepen journalistiek te versterken.  Een initiatief dat gesteund wordt door OCW.

Timmer praat in Business Update met Charles Groenhuijsen ook over het ‘landsbelang’ van een veilige en betrouwbare IT-technische infrastructuur van de NOS en goed georganiseerde video-datastromen binnen de NOS. De uitzendstraten en archieven zijn 24/7 operationeel, redundant uitgevoerd en bovendien is er elders in het land nóg een operationele locatie stand-by.

Dat de grote spelers NPO, RTL en Talpa meer zouden kunnen en moeten samenwerken is voor Timmer wel duidelijk: ‘technisch kan het makkelijk, én met behoud van eigen identiteit; in NL Ziet komt er al veel samen, maar er zijn wat politieke redenen waardoor dat nog niet één gezamenlijk totaalaanbod is.

In volgende afleveringen van Business Update worden onder andere Eppo van Nispen tot Sevenaer (Beeld & Geluid) en Niels Baas (NLZIET) geïnterviewd door Charles Groenhuijsen in de SLTN studio in Hilversum.

3 Comments

  1. Ze hebben wel die verantwoordelijkheid naar de mensen toe maar nemen deze niet. Ze vertellen vaak niet het hele verhaal en niet de waarheid terwijl het gros van de mensen denkt naar objectief nieuws te kijken is dit al heel lang niet meer het geval helaas. De media (zowel de NPO/RTL/kranten etc.) zijn niet voor maar tegen de burgen en alleen nog propaganda. Misleiding en angstzaaien rond een nep pandemie en het klimaat. Het wereldwijde sterfte cijfer van deze zogenaamde pandemie is 0,15% en dus gelijk aan de griep en met klimaat (de natuur) is niets aan de hand. Allemaal onderdeel van the great reset/build back better. Een onderwerp waar de 2e kamer en de media het niet over willen hebben terwijl het daar nu alleen maar over zou moeten gaan.

  2. Inderdaad Jan, goed geschreven.
    Maar ja ook hier komen steeds meer mensen die maar wat “aan kletsen” zonder eerst even research te plegen.
    We hebben in de US gezien waar dat toe leidt.

  3. Dat hebben we zeker gezien Juul. Frauduleuze praktijken bij de verkiezingen en een winnaar die niet de echte winnaar is. Een zeer ernstige zaak maar de waarheid die komt nog wel boven tafel hoor.

    Wat betreft de NOS/NTR, Beide hebben geen kleur dus zouden gewoon objectief het nieuws moeten brengen. Dat doen ze niet en dat is gewoon een feit. Het is linkse journalistiek en er worden dingen niet verteld en verdraaid. Dit is overigens niet alleen hij de NOS/NTR (NPO in het algemeen) maar ook bij RTL, de kranten, bladen, mainstream nieuws websites, social media etc. Allemaal in de zak van van de grote plannen makers. Steeds meer mensen beginnen dit gelukkig door te krijgen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*