NOS haalt na bedreigingen logo van satellietwagens

De satellietwagens waarmee de NOS door het land rijdt om op locatie te kunnen werken, zijn niet meer voorzien van het logo. De NOS ziet zich hiertoe genoodzaakt door een aanhoudende reeks van bedreigingen aan het adres van medewerkers.

‘Vrijwel dagelijks worden journalisten en technici die voor verslaggeving onderweg zijn, geconfronteerd met opgestoken middelvingers of scheldpartijen. Ook wordt er afval naar hen gegooid, en worden de wagens op de weg afgesneden of geblokkeerd. Monteren en het leggen van radio- en televisieverbindingen met Hilversum wordt bij tijd en wijle onmogelijk gemaakt door op de auto te bonzen of er tegenaan te plassen’, aldus NOS.

4 Comments

 1. Schande,

  allemaal door zo’n stel idioten die hele dag maar met hun telefoon op de bank maar van alles de wereld in sturen.
  En dan pas gaan nadenken………….als ze dat tenminste kunnen, want daar twijfel ik wel eens aan.

  “blijf met je handen van de media af”.

  • moeten ze ook maar onafhankelijk opereren net zoals de omroepen, ze hebben als eerste direct dit nummer geboycot ( politiek ? )https://www.youtube.com/watch?v=UNXuDg1a_fE

   En ruim daar na pas de commercielen terwijl dit soort muziek men wel graag wil horen, als je ziet hoe die gedeeld wordt op sociaal media.

   Dus dit is een van de dingen dat men argwaan krijgt tegen de Nos en omroep in het algemeen, en dat gaat men uiten en ziet men als verlengstuk van politiek Den Haag.

   En als dit soort dingen niet gebeurt was en ze draaien deze plaat gewoon om te laten zien dat ze echt politiek onafhankelijk zijn dan gebeurt dit niet!

 2. Het spijt me, maar hier is de gevleugelde spreuk “Wat je zaait, zul je ook oogsten” van toepassing. Wat we via de NOS ook te horen kregen over bijvoorbeeld 9/11, de MH17 of andere gebeurtenissen, nooit was er belangstelling voor alternatieve versies voor deze tragedies. Dat waren allemaal alleen maar “complottheorieën”, verder werd er ons niets over uitgelegd. Er werden ons wat fragmentarische beelden over getoond waarbij de commentator er een goedkoop verhaal bij vertelde. En dat verhaal was dat 19 slordig geklede extreem-islamitische kapers verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de aanslagen van 9/11. Maar zo bleef het “grotere beeld” (wat door de alternatieve media wél gegeven werd), goeddeels voor ons verborgen.

  En al die tijd hoopten zich de woede, machteloosheid en frustratie bij hen die maar al te goed wisten wat de NOS aan leugenachtige, oppervlakkige verslaggeving te verkondigen had, op in hun harten.

  En nu, nu met de corona-crisis waarbij mensen zoals Jochem Myer (of Myjer) door het oppervlakkige en paniekerige verslag van de NOS van angst zowat de boom in geklapperd werd zodat die er naar eigen zeggen “buikpijn” van kreeg, barste eindelijk de bom; eindelijk vonden al die frustraties en machteloosheid als lava in een al lang rommelende vulkaan (teken van naderend onheil) een uitweg. En wel in de vorm van bedreigingen en bekogeling van de NOS-wagens door demonstranten!

  Voeg daarbij nog eens die draconische maatregelen tegen corona waarvan het ex-hoofd van het RIVM Roel Coutinho op 7 augustus j.l. bij Nieuwsuur openlijk toegaf dat hier “geen wetenschappelijk bewijs” voor was (namelijk dat de mondkapjes en de 1’5 meter afstand totaal geen effect hadden), dan kunnen we dat wat die demonstranten deden wel veroordelen, maar het is toch ook weer te begrijpen!

  Dit filmfragment van Coutinho bij Nieuwsuur heeft een tijd lang op Twitter gestaan ; die is er later echter weer snel van verwijderd. Het was echter de NOS zelf die dat wat Coutinho over verschillende corona-maatregelen had gezegd, in een “helder moment” herhaalde; hier is het betreffende deel:

  “Premier Rutte zei gisteravond nog in de persconferentie dat mondkapjes nauwelijks effectief zijn. Ook het RIVM ziet gee bewijs om mondkapjes verplicht te stellen. Volgens Coutinho is het RIVM altijd op zoek naar onomstotelijk bewijs voor gekozen wordt voor bepaalde maatregelen.

  Maar in een pandemie moet op het zogenoemde voorzorgsprincipe worden gehandeld, NIET OP BEWIJS, zegt de microbioloog. “Voor heel veel dingen is GEEN WETENSCHAPPELIJK BEWIJS. Voor 1’5 meter afstand houden ook nieten toch doen we het allemaal. Die maatregelen moett je gewoon durven nemen.” Bron: nos.nl/nieuwsuur/artikel/2343273-oud-rivm-directeur-voor-landelijke-mondkapjesplicht-hekelt-vrijblijvend-beleid.html (hoofdletters toegevoegd)

  Maar nu is iedereen om: nu is er een mondkapjesverplichting in openbare gebouwen in voorbereiding. En waarom is dit zo? Omdat nu de zo gevreesde “tweede golf” over ons gekomen is omdat hier en daar de besmettingen weer toegenomen zouden zijn. Ja “zouden” want Dr. Mike Yeodin (voormalig wetenschappelijk hoofdadviseur voor de farmaceut Pfizer), had hier tijdens een interview wat hem door Julia Hartley-Brewer afgenomen werd, namelijk een ander verhaal over te vertellen; die deelde mee dat die tweede golf bebaseerd was op de vele vals-positieve corona-testen. En … hij maakte nog iets duidelijk: “pandemic is over.” https://thehuntingtonian.com/2020/10/06/chief-science-officer-for-pfizer-says-second-wave-faked-on-false-positive-covid-tests-pandemic-is-over/

  Hier hebben we het; toch wist premier Rutte ons op de conferentie van 6 augustus j.l. me te delen dat die tweede golf veroorzaakt was doordat een deel van de Nederlandse bevolking zich niet aan die maatregelen zouden hebben gehouden! Voeg darbij nog eens toe de onmensdelijke galdboetes die mensen opgelegd hadden gekregen omdat die geen 1’5 afstand hadden gehouden en vreedzame demonstranten die door de gevestigde media voor “terroristen” versleten werden, dan is het beeld zowat compleet!

  Nu zitten we dankzij de propaganda over die (niet bestaande) “tweede golf” weer eens in een gedeeltelijke lockdown; de horeca is nu voor ongeveer vier weken gesloten. Toch heeft notabene de WHO zelf die lockdowns nu ook veroordeeld! news.com.au/world/coronavirus/global/coronavirus-who-backflips-on-virus-stance-by-condemning-lockdowns/

  De “wet van zaaien” wordt door de NOS (en een deel van de politici) nu al voor lange tijd in praktijk gebracht door onwaarheden te zaaien, uiteindelijk heeft die ook de ‘wet van oogsten” geactiveerd en oogst die nu de onvermijdelijke “storm.” nos.nl/nieuwsuur/artikel/2532505/arib-politici-ontvluchten-kamergebouw-onder-druk-vdoor-bedreigingen.html Het gedrag van demonstranten zou dan in de ogen van sommigen misschien wel verkeerd kunnen zijn, nochthans is dit niet meer dan een gevolg van wat er eerst voorafgegaan was; zij hebben het immers zelf over zich afgeroepen en betalen daar nu de prijs voor.

 3. Reactie op de aanslag op het Telegraaf-gebouw: “Haha, dat werd tijd”. Welke coryfee moest dáár ook alweer zo om lachen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*