NOS geeft reactie over betalingen uitzendrechten van afgelaste sportwedstrijden

Gisteren werd bekend dat tv-zender FOX Sports, als zendgemachtigde van de eredivisie, het laatste kwart van de televisiegelden van dit seizoen toch gewoon uitkeert. De sportzender gaat binnenkort in gesprek met alle betrokkenen over de gevolgen en de stappen voorwaarts, zo laat een woordvoerder weten. NOS laat weten binnenkort ook in gesprek te gaan met betrokken partijen over de betaling van sportrechten.

NOS betaalt per seizoen 30 miljoen euro aan uitzendrechten van de samenvattingen van alle Eredivisie voetbalwedstrijden. Uit het jaarverslag van 2018 bleek dat NOS meer dan 127 miljoen euro uitgaf aan programmakosten in het domein sport. Het jaarverslag van 2019 wordt naar verwachting eind april gepubliceerd.

Een NOS-woordvoerder meldt aan Spreekbuis.nl: “Wat betreft het stopzetten van het seizoen in de Eredivisie: Dit is een scenario dat niemand vooraf  bedacht. We gaan op een later moment met de betrokken partijen hierover in gesprek.  Voor wat betreft de andere evenementen: de evenementen worden verschoven naar een andere datum, dus daarmee ook het rechtenpakket.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*