NOS-directie wil niet aftreden na wangedrag NOS Sport

De directie van de NOS is niet van plan om op te stappen naar aanleiding van de berichten over grensoverschrijdend gedrag op de redactie van NOS Sport. De leiding wil zich nu richten op actie om te voorkomen dat het in de toekomst weer gebeurt, laat een woordvoerder weten.

Op de positie van met name algemeen directeur Gerard Timmer kwam forse kritiek. Hij was eerder, tussen 2014 en 2018, directeur bij BNNVARA. Dat was in de tijd dat er op de redactie van het programma De Wereld Draait Door ook sprake was van grensoverschrijdend gedrag.

Zondag werd bekend dat de hoofdredactie van NOS Sport per direct terugtreedt. De directie besloot dat in goed onderling overleg met de vier leden van de hoofdredactie. Timmer zei daarover dat het eerder aangekondigde gefaseerde terugtreden naar aanleiding van de externe inventarisatie in “een stroomversnelling is geraakt”. “Er breekt nu een fase aan waarin we gaan kijken wat de sportredactie op de korte termijn en in de toekomst nodig heeft”, vertelde hij. Egbers en Van Gelder maakten zich schuldig aan wangedrag De Volkskrant publiceerde vrijdagavond een artikel waarin meer duidelijk werd over de misstanden op de redactie. De krant sprak daarvoor met 32 medewerkers, oud-medewerkers en andere betrokkenen. Onder anderen Tom Egbers en Jack van Gelder zouden zich in meerdere gevallen schuldig hebben gemaakt aan wangedrag. Egbers maakte bekend de komende tijd niet op televisie te verschijnen. Van Gelder zei eerder al zijn excuses te hebben aangeboden. De NOS begon in december een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag op de sportredactie, na meldingen van meerdere medewerkers. Daarop kwamen bijna honderd klachten bij twee externe vertrouwenspersonen binnen. Eerder had de NOS naar aanleiding van ongewenst gedrag bij het programma De Wereld Draait Door medewerkers opgeroepen om misstanden te melden. Timmer vertelde in een reactie op het artikel dat de NOS zich schaamt voor de gebeurtenissen. “Dit laat nogmaals zien dat er echt werk aan de winkel is, en dat wat er in het verleden is gebeurd, nooit meer mag voorkomen”, zei hij.

Naar aanleiding van de recente berichten over grensoverschrijdend gedrag op de redactie van NOS Sport, heeft de directie van de NOS verklaard niet van plan te zijn om af te treden. In plaats daarvan wil de leiding zich concentreren op actie om ervoor te zorgen dat dergelijk gedrag in de toekomst wordt voorkomen, volgens een woordvoerder. Er was echter wel forse kritiek op de positie van algemeen directeur Gerard Timmer, die eerder tussen 2014 en 2018 directeur was bij BNNVARA, ten tijde van grensoverschrijdend gedrag op de redactie van De Wereld Draait Door.

De hoofdredactie van NOS Sport heeft zondag in goed onderling overleg besloten per direct terug te treden. Timmer verklaarde dat het eerder aangekondigde gefaseerde terugtreden naar aanleiding van de externe inventarisatie in “een stroomversnelling is geraakt”. “Er breekt nu een fase aan waarin we gaan kijken wat de sportredactie op de korte termijn en in de toekomst nodig heeft”, voegde hij eraan toe.

2 Comments

  1. NATUURLIJK niet, dat mag niet van hun bazen D66 en co, want stel je voor dat er anderen aan het roer gaan komen en D66 en co minder airtime krijgt!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*