NOS-correspondent Sjoerd den Daas van China naar VS

Sjoerd den Daas wordt de nieuwe NOS-correspondent voor Noord-Amerika. In augustus stopt hij in Peking en keert hij eerst voor een paar maanden terug naar Nederland. Zijn eerste grote klus in de VS wordt het helpen verslaan van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

Sjoerd den Daas (37) is nu negen jaar correspondent voor China en de rest van Oost-Azië, waarvan de laatste vijf voor de NOS. Hij wordt opgevolgd door Laura van Megen. “In de afgelopen jaren heb ik met veel plezier en enthousiasme verslag mogen doen vanuit een fascinerende regio. Makkelijk was dat niet altijd, maar saai was het zelden en dat zal het in de VS voorlopig ook niet worden”, zegt Den Daas over zijn overstap. “Ik zie het als enorme eer en voorrecht om het ervaren team van de NOS in Washington te mogen versterken.”

Hoofdredacteur NOS Nieuws Giselle van Cann: “Sjoerd heeft ons publiek de afgelopen jaren meegenomen tot in de haarvaten van de Chinese maatschappij. Hij heeft, soms met durf en doorzettingsvermogen, menselijke verhalen gemaakt en tegelijkertijd inzicht gegeven in de grotere verbanden in de wereld. Die kennis en ervaring neemt hij mee naar de Verenigde Staten, het land dat – net als China – een enorme impact heeft op ontwikkelingen in de rest van de wereld.”

17 Comments

 1. Nauw je komt nog eens erger op de wereld,en ik denk dat je dat niet gedacht zal hebben,met je opleiding in de Journastieke,vorgeving !van Journalist.Hulde dat u zover bent gekomen.Maar heeft u ook verstand of meegekregen! van de nieuwste Innovatie Technologische Ontwikkelingen in China,en ook uitgedragen,zijnde een Nieuws Format?.En dat China nu al gezien kan worden als wereldleider in de Toekomstige en heden van de nieuwe Energie-bronnen.Ziet via: youtube.nl ITER/Wendelstein 7 X Stellerator en SMALL MODULAR KERNFUSIEREAKTORS,en in ontwikkeling in zowel China/Frankrijk/Duitsland en via GE in samenwerking met HITACHI.De Chinese hebben een enorme honger naar meer toekomstige Energie-bronnen.Waar het samenpersen van zeer Zware Waterstof-Atomen door Super Neodym-Magneten,er een Helium Plasma Ring zal ontstaat van 150.miljoen graden,en de Chinesen hebben een wereld-rekort van de tijd om die Energie-bron verkregen,van 10 seconden!En dat moet langer gaan duren.En dat alles door de vele zicht-camera’s de Burgers worden gecontroleerd.Face to Face zicht-camera’s.Via zeer hoge Beeldschermen overal geplaats,en waarom weet ik dit weer.Omdat ik de Chinese Omroepen kan ontvangen,via mijn Schotel,in de Engelse Taal.

 2. Gezien via de Chinese Staatsomroep: CGTN via de Schotel te ontvangen.Via youtube.nl (tik in)How China Tracks Everyone:geeft weer de personen-controle’s(tik in)China’s Mega Projects:Energy (tik in) China’s Mega Projects:Manufacturing (tik in)High-End Manufacturing: Led Chips Mass Production China,en in Amerika (tik in) Boston Dynamics Robot en (tik in) Future of Humanity: A1 & Robots| Free Documentary: en inzetbaar om het tekort van personeel op te schalen,en ook héél belangrijk kan zijn,in de ouderenzorg,en kunnen inspreken en ook de ouderen kunnen weergeven,wanneer ze hun pillen moeten ingeven,maar ook het aangeven van een glaswater etc.maar ook de ouderen kunnen wakkermaken,met het zingen van het Wilhelmus,of meer geestverruimende geestelijke liederen,of nederlands-talige muziek. En daarmee kun je toch héél oud mee-worden.De torkomst zal het leren?.

 3. Resumerend: dan bent u toch heel goed terecht gekomen.En uw kennis kunt Etaleren,en informatie-bronnen met ons kijkers kunt delen,in meer inhoudelijke onderwerpen,wat eerst in China ter sprake is gekomen,en nu in Amerika met ons kunt delen.En wat een enorme impact,met ons te delen.Maar als ik maar géén Bipolaire en meerdere geheugenstoornissen van krijgt,en in mijn slaap geen spastische bewegingen zal maken,omdat ik de DIFFIRENTIATIE niet begrijp in de komende Amerikaanse Verkiezingen.In de ontstane contradictie tussen de huidige en de vroegere Wereld-leiders.En zappent van de ene omroep-zender,steeds vaak het zelfde moet aanhoren via de Tomelose Talk Show Praatprogramma’s.Maar het zal mijn tijd wel duren,met huidige leeftijd van 80 jaar.We leven al vele duizenden jaren op deze wonderschone planeet,maar door eigen-belangen,en economisch belangen-verstrengelingen,door die wereld-leiders met een mooi 3 Delig kostuum aan/Wit gestreken overhemd aan/Nette stropdas op de juiste manier geknoopt/Fantastische leren schoenen aan/ gouden Rolex horloge/gouden magnet-knopen zichtbaar en een verruimde uitstralend opgetogen gezicht,het Volk toe zal spreken.U weet uit het verleden wat dat zal betekenen!.Hoe Hoger de Geest,Hoe Groter Het Beest.Met mijn vrouw en ik zelf zullen wel weer het super oude bekende spelletje spelen: MENS ERGER JE NIET/of Gansenborden/Pim-Pam-Pet spelen/Magneet-visjes hengelen/Kwarten/En mijn vrouw weer ouderwets gaat borduren.en mijzelf weer de zeer oude MACCANO-doos weer tevoorschijn zal halen,en zoals heel vroeger volgens de tekeningen,div modellen in elkaar zal zetten.Want toen al had ik een technologische inzicht.Uit een tijd: TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON.Het is wel van een Historich karakter,maar je heeft het wel gevormt,naar meer volwassenheid.

 4. Ik volg regelmatig Chinees nieuws op X. Wij in het westen leven in een bubbel. Westerse msm laat hoofdzakelijk negatieve dingen zien over China. China doet zijn eigen ding en doet dat goed. Ze stelen misschien intellectuele eigendom en maken hun versie. Doen wij in het westen dat ook niet? Doen we dat niet dan zijn we dom

  Hogesnelheidstrein. Duizenden kilometers. Waar blijft Europa en Amerika.
  Electrische autos. Parkeren zichzelf in parkeergarage.
  Robots in globale vorm van mens, die je kan opklappen en in een kampeerrugzak kan meenemen

  De msm durtf dat niet te laten zien op tv. Het westen denkt dat zij de hegemoon zijn en blijven. Psychologisch kunnen we dat niet aan dat China het overneemt, denk ik als de massa dit ook te weten krijgt.Zeker nadat we 500 jaar de baas zijn geweest

  • Dat hier negatief over China wordt gesproken, komt omdat het een nare repressieve dictatuur is. Dat staat vast niet in dat Chinese nieuws dat je leest. Technologisch lopen ze ook nog achter, maar dat weet jij vast beter, want dom ben je niet. Dat zijn wij.

   • De mensen daar kunnen vrij reizen naar andere landen. In 40 jaar van armoede naar de 2e economie. Wij kijken hier met westerse bril.
    Erst kommt das Fressen dan die Moral
    Dat China in het westen wordt geframed als dictatuur is voor mij niet belangrijk. (Israël wordt geframed als democratie, maar 70 jaar onderdrukking
    Palestijnen) Als ze goedkopere spullen kunnen leveren, wil ik die best hebben
    Electrische autos, zonnepanelen, smartphones etc.
    Voor grondstoffen, producten maakt het niet uit met wie het westen zaken doet. Als we ontkoppelen van China kachelt hier de economie achteruit.
    O ja China is leider in groene energie. Wat gebeurde er een negatief artikel in westerse krant: door schone lucht in China warmt de aarde extra op. China kan het nooit goed doen

 5. Eindelijk een TV kijker die het begrijpt,zoals ik nu weer heb doorgegeven. En zoalsik al vaker beaamden,dat de Nederlandse Kabelkijkers voor dom worden gehouden,vooral door de Media en dat is heel divers. En dat is nu het verschil tussen de Schotelbezitters in de ontvangst van de exakte waarheden en bevindingen.En dat is zeer groot tekort bij de NPO/Commerciele Omroepen.En dat moet anders in de toekomst van een betrouwbare informatie-bronnen.

 6. Daarnaast hebben we China ontzettend rijk gemaakt vooral door internetaankopen.Vele bekende elektronische producten Made China,en vooral dat China voorlopig op de Technologische ontwikkelingen,worden vooral afgedaan vooral door de Media
  Met alle beschikbare onzinnige informatie.En dat is het dilemma in Nederland,te weinig exacte kennis van de presentatoren als ze kunnen hebben over de politiek,en dat is vaak van eenzijdige kennis overdracht.Of te wel gelul uit de ruimte.

 7. En dat is het dilemma in Nederland,als het maar over politiek/het binnenlaten van Azielzoekers,tekort aan personeel in vele segmenten zowel het bedrijfsleven/Scholen/ouderenzorg/Ziekenhuis personeel en dat is heel divers.In Amerika is het verschil tussen rijk en arm gigantisch,vele miljoenen leven armoede,en op straat en zijn dakloos etc.Als je geen werk hebt,dan is in Amerika wonen van een heel ander karakter.

 8. En gaat deze nieuwe NOS-correspontente Laura Megen ook gebruik maken van de nieuwste MAGLEV Train!.Om door China te reizen?. Via: youtube.nl (tik in) China’s 600 km/h Train Prototype(tik in) Unbelievable Technology ChIna’s owon high temperature Superconduction Maglev Train(tik in) Shanghai’s krankzinnige 431 km/h Maglev Airport Expres.En heeft deze nieuwe correspontent ook héél veel technologische kennis in huis?.Zoals de Duitse MODERATORS die ik al vele jaren kan ontvangen via de Astra 1(19.2) orbitbaan?.Die zowel Alpha als Beta(technische onderwijs) op zak hebben in de exakte waarheden/bevindingen kunnen weergeven!,inzake het wereld-klimaat/milieu-aspecten ook in China?.Maar ook waterstof-aandrijvingen zijn ze in China in hoog tempo aan het ontwikkelen.En op bais van zware waterstof-Atomen de nieuwe Energie-bronnen kunnen opwekken!.Waarom weet ik dat wel allemaal!.Kennis is Macht.

 9. Om het tekort aan woningen aantevullen,hebben de Chinesen een fantastische Bouwmachine ontwikkelt.Vooral in de toekomst van de 30 miljoen inwoners in 2050? kan dat een oplossing wezen,in hoogbouw van de toekomstige wolkenkrabbers in Nederland.Kan nu al besteld worden,om de woningnood opte lossen.En met zulke informatie kan de nieuwe-NOS-correspontente Laura Megen in China zien,de bouwmachine die een woningnood kan oplossen. via youtube.nl (tik in) Gigantic machine used to contruct residential Building in Chongqing,China.In goed Nederlands: Niemand kan de Chinesen stoppen.ze bedachten een machine voor het maken van wolkenkrabbers.Zoals in vele werels-steden heel veel woningnood problemen worden opgelost in globaal 50/100 gestapelde woningen. Nederland zal in de toekomst een heel ander aanzien en uitzicht worden worden ontwikkelt.Want voor laagbouw zal er steeds minder plaats zijn!. Door het plaatsen van de extra wind-tubine’s/Kernfusie-reaktoren/zonneparken en ook de kunnen drijven op de recratie-plassen/Zuiderzee vol leggen met drijvend zonne-panelen. Om de totale honger naar Energie(stroom) te kunnen leveren.Maar ook de totale stroomnet-leidingen hebben aangepast en ook de kracht-transformators belangrijk in de middelspanning van 110 KV:110.000 volt wisselspanning.

 10. Kan die nieuwe NOS correspontente gelijk onderzoeken,de inpact van 25 miljoen inwoners van Shaighai miljoenenstad in 2050 in Nederland aanwezig zullen zijn? youtube.nl Shaighai’s 25 miljoen inwoners China Built A Sideways Sky scraper.In het licht dat we in 2050 ook 25 miljoen tellen inwoners!inhet postzegelandje Nederland.(tik in) WORLD,s longest High-Speed Rail Network| China A1 High speed:Rail Science|Free Documentary.Geeft weer de super snelle Trainverbindingen.Als voorbeeld voor onderzoek als u volgend jaar in China aanwezig bent.De toekomst in Nederland als heel Nederland is volgebouwd,en hoe is dan het opnbaar vervoer?.Lijkt mij een grandioos onderzoek,omdat het al werkt in China.Ik kan niet te lang blijven wachten,met mijn huidige leeftijd van 80 jaar.Is gewoon een erkende vraagstelling!.

 11. En hij sprak nogwel Mandarijns. Het werk werd hem daar vaak onmogelijk gemaakt.

  Het lijkt een hobby bij het NOS journaal, correspondent verplaatsen.
  Ik zie ze om een grote tafel met een wereldkaart erop. Daarop pionnetjes. Wie zullen we nu eens verplaatsen.

  Maar Sjoerd, ik wens je een mooie tijd in de usa. Spannend word het met de komende verkiezing.
  Hoewel….de uitkomst staat bijna wel vast

 12. Madelief:dan hoeft hij toch niet te gaan,via de Schotel is er genoeg informatie te verkrijgen.Maar nooit zal er informatie ter sprake komen,uit die zéér corrupte landen,waar ook Mensen-Rechten niet aanwezig zijn.Het is altijd over China,en zoals ik al eerder beaamden dat we China enorm rijk hebben gemaakt via vooral internet-aankopen,en het kopen van de BYD E-Bussen en ook de E-Auto’s uit China,het is allemaal fantastisch,als het maar zeer goedkoop is in de aanschaf daarvan. We gaan boodschappen doen in Duitsland,vooral die inwoners die vlakbij de Duitse Grens wonen.Maar vergeet niet,dat de Sociale Uitkeringen wel een stuk lager liggen,en géén vakantie-geld en de lagere rente uitkeringen,dan in Nederland,en de binnenwegen in de Duitse Grensplaatsen van een veel-kwaliteit zijn dan in Nederland,en ook geen auto-parkeer-plaatsen voor de woonlocatie’s in oa: Kleve/Elten/REES/Goch etc. Maar dat zal niet verteld worden door de NPO/Commerciele Omroepen.En hou weet je dat omdat wij Oosterlingen de Duitse Taal hebben geleerd via de vele Duitse Omroepen zijn te ontvangen,maar ook héél Duitse Kampeerders gesproken via de vele Campings die in 40 jaar kamperen hebben bezocht.En via: youtube.nl (tik in) Mit der Energiewende in der Blackout? en Plötzlich Dunkel en Blackout- wie Gut sind wir auf Hessen vorbereitet?,geeft weer de steeds meer Blackout zowel in Duitsland als Nederland.Netstroomuitval.En onderzoek eens presentatoren van de NPO het waarom,inplaats naar China/Amerika te gaan.(tik in) Bolivien im Lithium Rausch en ZDF HD planet e der wahre preis Elektroautos en TÜV nicht bestanden! Hier landen die autos|entdeckt Geheimnisvolle Orte Kabel Eins Doku,(tik in) Elektroschrott von Bayern nach Congo,en neem kennis dat er al vele jaren miljoenen ingeleverde auto’s via Hamburg/Rotterdam/Antwerpen zijn overgevaren naar Benin in Afrika,en daar in een tweede auto-leven krijgen,en 100.000 km op de teller geldt daar als nieuw.Ziet via ovmagazine.nl ALLE THEMA’s DUURZAAMHEID en zap naar:waterstof:massa is kassa en Astrom Waterstof-treinen,en neen kennis van mijn reaktie’s exakte waarheden,en terug naar Energie pag 2 Onze Energiehuishoudung moet slimmer,en neem kennis van mijn exacte waarheden.Maar wel heel veel ingewonnen exakte info via de Duitse MODERATORS.En waar zal de Slimste Mens van Nederland wonen? misschien in de Gemeente Rheden!.Ik behoor tot de nieuwe Generatie Senioren,die zich géén oren laten aannaaien,mijn huidige leeftijd is 80 jaar,door die presentatoren die over te weinig exakte kennis beschikken inzake de Technologische Innovatie ontwikkelingen.Beter vervangen door de nieuwste generatie Robots (tik in) Boston Dynamics Robot: ook het personeelstekort aan te vullen,vooral in de ouderenzorg.Maar we vinden het veel belangrijker wat er in China/Amerika worden aangevuld met kennis van een wasbeer?.Ik zal niet worden uitgenodigd voor een stevig debat,maar mijn kennis op gedaan als voormalig Techneut,ze zullen eens gelijk hebben? Via Google.nl (tik in) VENN Diagram: Logische Grafische Voorstelling:uitgedrukt in Cirkels,omdat wij bedrijfsmatig een cursus moesten volgen,inzake de verbindingen tussen de klanten/en weer de opbouw van zeer ingewikkelde Machine’s voor de goede werking.En dat is het verschil tussen de Techneuten en de Alpha opgeleide die vaak niet de balle verstand hebben van Techniek.En dat veroorzaakt de verkeerde diffirentiatie in de besluitvormingen,er zijn voorbeelden genoeg daarvan.En dat kosten de Burgers zowel in het verleden als heden enorm veel geld.Maar ik blijf een echte Nederlander,en nog steeds blij met alle sociale-voorzieningen.Leve Nederland/Leve ons Koningshuis/Leve alle Burgers,die nog steede Democratie’s gezind zijn.Adieu.

 13. aanvulling:tikfout: van een zeer slechtere kwaliteit zijn,de binnenwegen,maar ook de viaducten/Bruggen etc hebben en achterstand in onderhoud etc.etc.Ja daarom kun je goedkoper zijn,en ook de brandstof-prijzen,en de aanschaf van nieuwe auto’s tov Nederland.Lazer op met dat onzinnige gelul,dat Duitsland een stuk goedkoper is dan Nederland.Eigenbelang blijft altijd aanwezig in het heden en de toekomst van de EU-gebonden lidstaten,inwoners.En kan een lezer mij gaan vertellen op welke persoon die verbonden is met het Europese Parlement? haal mij uit de onzekerheid,en uit de diepere duistenis voor de toekomst van de BV Nederland.In afwachting.

 14. Zoek op youtube byd hybride 2000 km range
  Kan een importeur deze auto in assortiment nemen?
  Weekendje Parijs zonder kilometer stress. Daar hebben we de Chinees voor nodig. Kan de msm de deuk in haar ego aan?

 15. Geachte TVkijker: Via youtube.nl (tik in) Giant luxury Shuttle Service for Superyachts|Mega Transports |Free Documentary (tik in) Giant luxury yachts.Geeft weer dat de super rijken Amerikanen maling hebben aan het wereld klimaat/milieu doelen te halen.En hun rijkdom laten overvaren van Florida naar Genua Italie,en daar worden uitgeladen,en de super rijken varen dan via de middellandse zee naar de vele tropische eilanden,en dan aanleggen via de blauwe zee in Monaco en een ligplaats waar een (bijstand-moeder vele jaren kan leven),om daar vooral gezien en bekeken te worden en aan de Cote Azur,Het mag wat kosten.En dan hun motoren laten draaien,om vooral hun eigen energie optewekken.En dan China uitmaken voor milieu-verpesters.En als voormalige kampeerders gestopt naar 40 jaar,hebben wij de ervaring en daarom gingen we haast nooit naast Nederlanders staan,want die hadden altijd wat te zeiken.In alles wat ze te kort kwamenen met gouden kettingen om hun nek,en rijdend met een Camper globaal 150.000 euro kosten.En daarnaast is mijn ervaring,dat de gemiddelde Nederlander totaal geen interesse hadden in Technologische ontwikkelingen,maar meer kon onderbrengen in zeer eigen Narcistische gedachten-goed.Wat van een ander karakter die uit oa Duitsland/voormalige Oostblok landen kwamen,en vaak zeer goed de Duitse taal beheersen,wel heel veel meer de Techiek konden beheersen,die ook vaak hun Lada’s/ Scoda’s/ Trabant zelf konden repareren.En dat is het totale manco in Nederland,ontbreekt vaak aan TV-uitzendingen die niet worden weergegeven.Als voorbeeld: via youtube.nl (tik in ) Die Autodoktoren die al vele jaren uitleggen en repareren van zeer belangrijke componenten om toch weer te kunnen rijden.En vel jaren kijk ik al naar een van de beste auto tv programma’s via de Astra 1 ziet via: VOX.de (onderdeel van de Duitse RTL)AUTO MOBIL elke zondag te zien vanaf 1700 uur t/m 18.15.Vandaar de eenzijdige beeldvorming van de Nederlandse Kabelkijkers,via die tomelose weinigzeggende de Talk-Show-Praatprogramma’s en daar zal weer tot zijn recht komen via de komende TV uitzendingen over de Amerikaanse Verkiezingen.Vele Amerikanen leven in armoe.omdat ze oa de hyphoteek niet meer konden betalen,en ook geen zorgverzekering was voor de armste inwoners,en als je in Amerika werkloos zal worden,dan leef je op straat,en ben je dakloos,hele gezinnen leven aan de rand van de maatschappij.Vooral in de Amerikaanse grootste Steden.En zullen wij via de NOS-correspondant ooit te zien krijgen.Alles zal worden uit-vergroot wat tot ons komt de komende verkiezingen.Voor de exakte waarheden en bevindingen moet je bij de NOS-NPO wezen,want die hebben natuurlijk de wijsheid in huis,om een aanvaardbaar IQ niveau,voor inhoudelijke informatie-bronnen.Vooral die TV programma’s zoals Vandaaginside,waar gaat het vaak om,vooral die persoon met die uilenbril op: zijnde als het maar over kutten/lullen zal gaan en meer onvrouwelijke Filmpje’s,die hebben de meeste kijkcijfers.Wat een niveau kan omschreven worden voor die kijkers die een niveau hebben van een WASBEER.Schaf toch een schotel aan,of ziet via: Selfsat.com een nieuwste Vlakantenen zelfs met auromatiche Satelliet-zenderzoek-system voor meer luister en kijkgenot.En ontvangst via div Satellieten in de ontvangst van de exacte waarheden. En zelf kunnen bepalen wat u wel en niet wilt zien.Als voormalig (hobby matig) via Google.nl FEEDHUNTER geeft uitleg in deze bijzondere hobby.Adieu

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*