Frederieke Leeflang ziet mogelijkheden om te besparen

Frederieke Leeflang, voorzitter van de NPO, stelt dat de geplande bezuiniging van 100 miljoen euro de programmering van de publieke omroep niet hoeft te raken, mits de organisatie wordt hervormd. Dat meldt AD.nl.

In een vraaggesprek in De Balie benadrukte ze het belang van efficiënter werken en minder bureaucratie. Samenwerking in marketing en communicatie tussen NPO en de omroepen is essentieel om kosten te besparen zonder de kwaliteit van de programmering te compromitteren. De geplande bezuiniging moet ingaan per 2027.

13 Comments

 1. Dat is ook de boodschap die zij in feite brengt. Ze wil bezuinigen, maar hoogstwaarschijnlijk wel zoveel als mogelijk bij de omroepverenigingen, terwijl zij juist de programma’s maken. Bij de NPO-organisatie zelf vooral veel weg te bezuinigen.

 2. Alles is tegenwoordig een merk dat gecommuniceerd moet worden: het programma, de presentator, de omroep, de zender, de npo, npo start/plus. Ja, daar kan wel wat in gesneden worden.

 3. Net persconferentie gezien. Daarna ingekorte Max vandaag. In de kortere tijd kwam de informatie die max te berde wou brengen goed over. Al die (praat)programmas kunnen ingekort worden. Minder geouwehoer. Levert flinke besparingen op

 4. NPOradio3 dus 3FM weg doen en je spaart veel geld uit
  Fm band voor NPORadio5 en probleem opgelost trek meteen meer luisteraars dus kan de ster meer reclameblokken verkopen ..

  • Nee dus want 5 trekt minder luisteraars in de commerciële doelgroep 20-49 dan 3.
   Dus levert minder op aan STER.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*