Nog geen comeback voor Matthijs van Nieuwkerk bij de publieke omroep

NPO-voorzitter Frederieke Leeflang verhinderde de tv-terugkeer van Matthijs van Nieuwkerk, ondanks de doorgaans terughoudende bemoeienis met programmatische inhoud. Dat vertelde Leeflang woensdag in een interview met de Volkskrant.

De beslissing volgde na zorgen over de angstcultuur bij Van Nieuwkerk’s vorige programma, wat leidde tot zijn vertrek eind 2022. Leeflang stelde drie voorwaarden voor zijn mogelijke terugkeer: afwachten van een relevant onderzoek, waarborgen van werkvloerveiligheid en aantonen van reflectief vermogen door Van Nieuwkerk. In een recent interview erkende Van Nieuwkerk zijn onredelijke gedrag en betuigde spijt. Echter, Leeflang vond zijn zelfreflectie onvoldoende voor een tv-terugkeer op dit moment.

3 Comments

  1. Het is te hopen dat de Juffr. Ooievaar van de PNO , juffr. Leeflang, in het verleden nóóit heeft geroepen (of gewoon gezegd,) dat ’n ondergeschikte ’n beetje op moest schieten en dat zij dan toch riep : SCHIET NOU ‘NS OP !!!!” als dit wél het geval is is het einde van deze juffr. héél nabij !!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*