NLZIET verhoogt beeldkwaliteit NPO Extra-themazenders naar HD

Vanaf deze week is de beeldkwaliteit van drie NPO Extra-themazenders zenders op NLZIET verhoogd naar HD 720. Het betreft de zenders NPO 1 Extra, NPO 2 Extra, NPO Zappelin Extra. NLZIET is momenteel de enige tv-aanbieder, die deze zenders op hoge beeldkwaliteit aanbiedt.  

Kijkers kunnen hierdoor op NLZIET vanaf 25 december de Top 2000 op NPO Extra 1 in verbeterde beeldkwaliteit live meekijken. De themazender NPO 1 extra biedt doorgaans programma’s uit het rijke archief van de NPO, met een accent op films en series. NPO 2 extra is een verdiepende zender met onder andere documentaires, reportages, kunst en culturele registraties en evenementen. Op NPO Zappelin Extra worden tv-programma’s voor kinderen tot 12 jaar uitgezonden, waaronder Buurman en Buurman, Tik Tak, Teletubbies en Sesamstraat. 

De live en replaystreams van de twaalf hoofdkanalen op NLZIET zijn ook onlangs verhoogd naar Full HD 1080. Onder deze hoofdkanalen vallen NPO1, NPO2, NPO3, RTL 4, RTL5, RTL7, RTL8 en RTLZ, SBS6, Veronica, Net5 en SBS9. Mobiele devices (smartphones en tablets) houden momenteel HD 720-beeldkwaliteit.    

Niels Baas (CEO NLZIET): “Uit onze gebruikscijfers blijkt dat NLZIET het meest op het grote scherm wordt gekeken. NLZIET biedt nu de hoogste kwaliteit online livestreams van Nederland, waarmee we de gebruikservaring voor onze abonnees verder verbeteren. Het nationale videoplatform biedt met 34 live streams en meer dan 100.000 on demand programma’s het grootste contentaanbod van alle SVOD-platformen in Nederland. Door deze hogere beeldkwaliteit is het voordeligste tv-abonnement van Nederland een nog interessanter alternatief geworden voor het traditionele televisieabonnement.”    

Over  NLZIET  
NLZIET is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en Talpa TV. Met de online tv-dienst NLZIET kunnen kijkers op één plek het meest uitgebreide online Nederlandse televisieaanbod bekijken. Via de apps voor web, mobiel, Apple TV, Android TV, PlayStation 4 en smart tv zijn programma’s uit het online aanbod van de omroepen in hoge kwaliteit live, terug en vooruit te kijken, veelal zonder reclame  en maandelijks opzegbaar.  

1 Comment

  1. pff de tijd van 720p is AL LANG voorbij we zitten inmiddels op 4k !!!!!!! bied op ze minst 1080p full hd aan in mooie kwaliteit want je hebt ook slechte 1080p.

    het was niks het is niks en het word nks met die npo en nederlandse aanbieders,ze kijken en snappen niet dat mensen tegenwoordig met een mooie hoge kwaliteits scherm kijken als je daar half hd op kijkt is het beed gewoon weg kut

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*