NLZIET tevreden over kabinetsplannen om publieke en commerciële omroepen meer te laten samenwerken

In de visiebrief van afgelopen vrijdag meldt minister Slob de samenwerking tussen publieke- en commerciële omroepen te willen stimuleren. NLZIET-directeur Niels Baas juicht verdergaande samenwerking toe.

NLZIET-directeur Niels Baas: ‘Met NLZIET is er al een unieke samenwerking tussen RTL, Talpa en NPO. Nog nergens in de wereld bestaat een dergelijke publiek-private samenwerking tussen mediabedrijven. Ik ben blij om te zien dat ook het kabinet inziet hoe belangrijk samenwerking is en dat zij komende tijd dit verder gaat stimuleren.’

Het kabinet vindt het wenselijk dat meer wordt samengewerkt door Nederlandse mediapartijen om Nederlandse content gezamenlijk aan te bieden. Om de samenwerking tussen publieke- en commerciële media verder te stimuleren worden door het Ministerie van OCW nadere afspraken gemaakt over de toekomst van het Nederlandse medialandschap. De NLZIET-directeur meldt aan Spreekbuis.nl dat hij hier graag een bijdrage aan levert.

Al eerder schreef de Raad voor Cultuur in het haar sectoradvies ‘Zicht op zo veel meer’ dat Nederlandse contentaanbieders meer moeten samenwerken door gebruik te maken één VOD-platform. Nu ontwikkelen publieke en commerciële omroepen, bioscopen en filmtheaters, distributiepartijen zoals KPN en VodafoneZiggo, hun eigen platforms met content. Het aanbod raakt daardoor steeds meer versplinterd, waardoor de concurrentiepositie tussen de wereldwijde contentplatforms verslechtert.  

De Raad voor Cultuur adviseerde het kabinet daarom om gezamenlijk verder te werken aan de  ontwikkeling van één hoogwaardig on-demandkanaal op basis van NLZIET, en om zoveel mogelijk Nederlandse contentaanbieders bij dit platform te betrekken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*