NLZIET lanceert nieuwe tv-campagnes

Na de ‘kabelvrij tv kijken’-commercial heeft NLZIET een nieuwe tv-reclames ontwikkeld, waarbij de focus ligt op diverse andere voordelen, zoals kijken op meerdere schermen tegelijkertijd en tijdens vakanties.

Bureau: The Brave Ones
Productiemaatschappij: Meraki Content Agency
Creative Director: Marcel Frensch
Regisseur: Roel Boorsma
Producer: Rosa Staal 
Offline editor: Joshua Menco
Grading: Bart Voorsluis
Online: Thaumar Rep – ShoSho Amsterdam
Sound design: Joep Meijburg – Public Audio

11 Comments

 1. Ga nu maar eerst eens in betere beeldkwaliteit je on demand reclame vrij content leveren. Met name de Talpa content is zo slecht, terwijl de lineaire streams van de zenders er wel goed uit zien gek genoeg, maar als je dan een programma terug kijkt zonder reclame is de kwaliteit bedroevend. Zeker op nieuwere TV’s met 4K merk je die kwaliteitsverschillen enorm. Videoland is beter maar ook niet geweldig. Netflix is nog steeds koploper als het gaat om prima kwaliteit.

  • Dit ligt niet aan NLziet. Dit ligt aan de kwaliteit van de zenders hoe ze het doorgeven.
   Helaas in Nederland zien de zenders niet de noodzaak om de kwaliteit op te schroeven. Hierdoor kunnen tv-providers wel 4k beloven maar je krijgt nog steeds maximaal full hd binnen. Als je dit een klacht vindt moet je klagen bij de tv netwerken.

   • Het hoeft geen 4K te zijn maar Ultra HD is toch beter dan 1080p kwaliteit die men nu levert bij NLZIET bij commercial free content van Talpa. Content van NPO Plus is beter via NLZIET.

     • Ik had hiervoor KPN en dat heeft een veel betere kwaliteit, weet niet in welke uitzendkwaliteit hun uitzenden? Het gaat mij dus eigenlijk meer om de ondemand content zonder reclame want de streamende zenders RTL, SBS etc. zien er wel naar behoren uit op NLZIET.

    • @Marcel KPN en Ziggo slaan de content die ze On Demand aanbieden bij hen zelf op (waarschijnlijk vanuit de streams die ze binnen krijgen). Dat zal beter kwaliteit kunnen zijn, maar dat kan ook alleen maar omdat de content maar beperkte tijd ON Demand beschikbaar is. Bij NLZiet blijft de content veeeeel langer beschikbaar (van NPO programma’s soms jaren lang). En bij NLZiet is de kwaliteit van de On Demand content afhankelijk van hoe de zenders deze aanleveren. NPO content komt regelrecht uit NPO Plus (uit de kwaliteit die je daar krijgt als je daar een betaald abonnement zou hebben). Als je betere On Demand kwaliteit wil, dan moet je dus bij Talpa klagen.

     De lineaire strema zien er inderdaad erg goed uit. Dat komt omdat deze vanuit deze zenders in de “Mediagateway” in Hilversum voor “Over The Top” gebruik worden geëncodeerd naar 1080p50. Deze Mediagateway levert ook weer betere (meer voor multicast/broadcast geschikte) streams naar KPN, Ziggo, etc.

     Ergo: NLZiet is eigenlijk gewoon een dienst die diverse streamingplatforms van diverse partijen met elkaar verenigt en heeft zelf vrij weinig invloed op de kwaliteit van de streams, reclame, ec

    • Ultra HD = 4K.

     En 1080p kwaliteit is het maximale wat er op dit moment bij de zenders wordt geproduceerd. Iets wat zij niet produceren, kunnen NLZiet en andere providers ook niet doorgeven…..

     Overigens nog een toevoeging op mijn eerdere reactie: Talpa maakt van wel meer zaken een zooitje. In de overzichten met afleveringen van series staan deze ook vaak niet op chronologische (uitzend) volgorde. In hun eigen KIJK app overigens ook niet.

     • Duidelijk. Weet je misschien een contact persoon/afdeling binnen Talpa die je hier voor moet aanspreken? Ik zal toch niet de enige zijn die klachten heeft over de on demand kwaliteit van de content? Zeker op nieuwere TV’s zie je kwaliteitsverschil namelijk. Ik heb sinds een jaar een nieuwe 4K TV en dan zie je duidelijk verschil. Het is ook heel lastig om je TV in te stellen want als de content zo slecht is blijft het finetunen, die beeldinstellingen maar wordt het nooit mooi omdat de kwaliteit zo gaar is.

  • Dit is wel een dingetje. Bij zenders van bijvoorbeeld RTL is het ook niet te zien. Daarnaast hoor ik niet heel goed. Was dus genoodzaakt om hiervoor een abonnement op Videoland ook te nemen om de ondertiteling aan te zetten.

 2. Tsja, op zich is NLZiet niet uniek in wat het biedt. De grote providers hebben tegenwoordig ook apps voor smartphone, tablet en SmartTV met dezelfde voordelen (op kijken in het buitenland na).

  Het grote voordeel van NLZiet is dat je geen duur abonnement bij 1 van die grote partijen hoeft te hebben om toch TV van goede kwaliteit te hebben. Het is al sinds het bestaat onze hoofd-manier om TV te kijken. Met de “Free to Air” NPO mux op de DVB-T2 ontvanger in de TV als backup.

  Wensen heb ik ook nog wel:
  * Ondertiteling in- en uitschakelbaar (wat Maurice zegt)
  * Audiodescriptie bij ondertiteling (op de DVB-C, DVB-T2 en IP Multicast streams van in ieder geval de NPO is dat bij de grote providers een apart audiokanaal
  * Radiozenders ( + eventueel hun visual radio/webcam streams)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*