Nieuwsuur gaat het land in

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gaat Nieuwsuur (NOS-NTR) de komende maanden het land in, op zoek naar “de onderstroom van het nieuws”. Terwijl het programma normaal gesproken de actualiteit volgt, gaat het nu ook verhalen brengen die geen hard nieuws zijn, maar wel de dagelijkse realiteit tonen van de burgers van het land.

In de nieuwe serie ‘De Onderstroom – Nieuwsuur in de gemeente’ gaat verslaggever Jan Eikelboom vanuit verschillende standplaatsen verslag doen van wat er leeft op lokaal niveau. Hij trekt van stad naar dorp, van plattelandsgemeente naar probleemwijk, om zo de stemming te peilen in het land. Nieuwsuur geeft daarmee een vervolg aan de succesvolle serie ‘Buiten het Binnenhof’, die begin dit jaar werd uitgezonden in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

‘De Onderstroom’ wil laten zien wat er leeft in de wijken: Waar lopen mensen in hun dagelijks leven tegenaan en hoe springt de overheid daarmee om? Lokale verhalen die illustratief zijn voor landelijke thema’s als de leefbaarheid van de wijken, de gevolgen van de decentralisaties en de kloof tussen burger en bestuur. Daarbij signaleert ‘De Onderstroom’ niet alleen problemen, maar kijkt ook welke oplossingen overheden en burgers daarvoor aandragen.

Vanuit iedere standplaats doet Nieuwsuur twee weken lang verslag met reportages op sociale media, online en televisie. Daarbij werkt het programma nauw samen met de plaatselijke lokale omroep. Inwoners van de betrokken gemeenten wordt actief opgeroepen zich met hun verhalen te melden via onderstroom@nieuwsuur.nl

De serie start maandag 17 oktober in Schiedam en tot 27 oktober wordt vanuit hier verslag gedaan. De daaropvolgende standplaatsen zijn Bergen NH (6 – 17 november) en Deurne (27 november – 8 december).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*