Nieuws of Nonsens dagen bij Beeld en Geluid

In de meivakantie organiseert Beeld en Geluid de Nieuws of Nonsens dagen. Tijdens deze dagen brengen we (nieuws)media en de journalistiek onder de aandacht. Zo komt Arjen Lubach langs, die het gaat hebben over satire, en is er een lezing over mediahypes door onderzoeksjournalist Marc Josten (hoofdredacteur HUMAN). De Nieuws of Nonsens dagen zijn een aanzet voor een jaarlijks terugkerend Nieuwsfestival.

Journalistieke platforms en mediahypes
De Nieuws of Nonsens dagen bieden een mooi aanbod van verrijkende masterclasses, expertlezingen en colleges. Op zondag 29 april geeft hoofdredacteur en Journalist van het Jaar Eric Smit een expertlezing over zijn journalistieke platform Follow The Money. Daarnaast is er op 1 mei een college over het ontstaan van mediahypes door onderzoeksjournalist Marc Josten. Hierbij zal hij het hebben over ontwikkelingen als #metoo en de reuring rondom rapper Boef.

Politieke framing en Arjen Lubach over satire
Op 2 mei brengen we een avond vol satire. We praten met Arjen Lubach over het belang van satire en de hoe je met humor nieuws kunt benaderen. Hierop volgend verzorgen twee stand-up de entertainment voor de rest van de avond. Op 4 mei vindt er verder een lezing van debatdeskundige Lars Duursma plaats, over de manier waarop politici grote maatschappelijke onderwerpen strategisch in het nieuws brengen.

Ook voor kinderen, tieners en gezinnen is er een uitgebreide programmering tijdens de Nieuws of Nonsens dagen, kijk voor de hele agenda op www.beeldengeluid.nl/agenda.

Van mediahypes tot aan satire met Lubach, 28 april t/m 6 mei

(Foto: David Cenzer)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*