Nieuwe streamingdienst SkyShowtime maakt nieuwe leiderschapsposities bekend

De binnenkort te lanceren streamingdienst verwelkomt een Head of Programming, Regional General
Manager voor Iberia en Chief Human Resources Officer

SkyShowtime CEO Monty Sarhan kondigde vandaag drie belangrijke senior
benoemingen aan in het groeiende executive leiderschapsteam van het bedrijf. De aankondiging komt
terwijl de nieuwe streamingdienst zich voorbereidt op de lancering die naar verwachting later dit jaar
plaats vindt. SkyShowtime wordt vervolgens uitgerold in meer dan 20 Europese markten.
Vlnr: Monty Sarhan, CEO SkyShowtime, Richard Thurston, Jon Farrar, Raquel Berzosa.

Monty Sarhan, CEO SkyShowtime: “De grootste resources van een bedrijf zijn de werknemers. Eén van mijn topprioriteiten was het werven van personen met bewezen leiderschapskwaliteiten om zich bij
SkyShowtime aan te sluiten. Deze drie getalenteerde individuen zijn allemaal ervaren leiders die zowel
onze abonnees als onze teamgenoten op de eerste plaats zetten. Ik ben er trots op dat ze ons gaan
vergezellen bij het opzetten van de volgende geweldige streamingdienst van Europa.”
De volgende personen treden toe tot het leiderschapsteam van SkyShowtime:

  • Jon Farrar is benoemd tot Head of Programming. Hij komt van SkyShowtime van BBC Studios, waar hij hun direct-to-consumer programmeringsstrategie leidde in zijn dubbele rol als Global VOD Director en Editor-in-Chief van BBC Select, de allereerste SVOD-service van de BBC in Noord-Amerika. Hij maakte ook deel uit van het team dat BritBox ontwikkelde, de streaming-joint venture tussen BBC Studios en ITV. Farrar rapporteert aan Sarhan en is verantwoordelijk voor de programmeerstrategie. Daarnaast houdt hij toezicht op de hoogwaardige partnerstudio-inhoud van de service en richt hij zich op het opbouwen van een programmeerteam van wereldklasse om originele en lokale inhoud te ontwikkelen in de markten waar SkyShowtime actief zal zijn. Farrar gaat ook leidinggeven aan de acquisities, planning, redactionele en content operations-afdelingen.

Farrar: “Ik ben enorm enthousiast om deze rol op mij te nemen. Een rol die, voor een fan van geweldige programma’s, de meest opwindende baan in Europese streaming is. Ik kan niet wachten om met Monty en het team samen te werken aan een unieke aanpak om SkyShowtime met zijn briljante content naar het publiek over het hele continent te brengen.”

  • Raquel Berzosa is aangesteld als Regional General Manager voor Iberia. Berzosa is verantwoordelijk voor het uitbreiden van SkyShowtime in Spanje en Portugal. Daarnaast omvat haar functie het opbouwen en leiden van de regionale distributie- en partnerschapsgroep en houdt zij toezicht op marketing en content in heel Iberia. Ze komt van NBCUniversal, waar ze werkte als Vice President van Affiliate Sales & Country Lead voor Iberia. Berzosa heeft een lange staat van dienst in de entertainmentindustrie en heeft uitgebreide ervaring in het onderhandelen met partners in Spanje en Portugal, waaronder het internationaal lanceren van de Universal+ on demand-service die momenteel beschikbaar is op drie van de vier belangrijkste platforms in Spanje. Berzosa, gevestigd in Madrid, rapporteert aan Sarhan. Met de benoeming van Berzosa is het regionale leiderschapsteam van SkyShowtime compleet. Ze voegt zich bij Gabor Harsanyi en Henriette Petersen, respectievelijk Regional General Managers voor Centraal-Oost-Europa en Noord-Europa.

Berzosa: “Deze functie is een droom die uitkomt voor iemand die zo gepassioneerd is over entertainment als ik. Ik ben verheugd om het leiderschapsteam van Monty te versterken. De interesse van distributeurs was overweldigend en ik kijk ernaar uit om de geweldige inhoud van SkyShowtime bij ons publiek in Spanje en Portugal onder de aandacht te brengen.”

Richard Thurston komt bij SkyShowtime als Chief Human Resources Officer. Thurston gaat het HR-team leiden en het leiderschapsteam ondersteunen bij het opbouwen van een inclusieve, bloeiende bedrijfscultuur. Thurston voegt zich bij het team na 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij Sky, waar hij in zijn meest recente functie als HR-directeur een belangrijke rol speelde bij het vormgeven van het bedrijfsmodel van de Sky Group. Daarvoor werkte Thurston als HR-directeur van de BBC News Group die teams over de hele wereld ondersteunde. Voordat hij werkzaam was voor de BBC, werkte hij 7 jaar bij ITV. Thurston rapporteert aan Sarhan.

Thurston: “Ik had het geluk dat ik vanaf het begin betrokken was bij het leggen van de basis van SkyShowtime, dus het is enorm opwindend om deel uit te blijven maken van dit unieke bedrijf terwijl het zich ontwikkelt en contact maakt met klanten. Ik ben gedreven om een inclusieve, ondersteunende omgeving te creëren waar mensen zichzelf kunnen zijn, kunnen innoveren en zich ontplooien. Ik kijk ernaar uit om met het leiderschapsteam samen te werken en groot talent te verwelkomen bij SkyShowtime.”

Monty Sarhan: “Met hun passie voor onze content en toewijding aan onze missie, spelen Jon, Raquel en Richard een belangrijke rol bij de voorbereiding van onze uitrol in heel Europa. Ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken.”

SkyShowtime biedt het best samengestelde entertainment van enkele van ’s werelds grootste en meest productieve studio’s en storytellers. Hieronder vallen onder meer de televisiepremières van de eerste bioscoopfilms van Paramount en Universal; nieuwe gescripte series van Showtime, Paramount+, Sky Studios en Peacock; originele lokale programma’s; kinder- en familieprogramma’s van Nickelodeon, DreamWorks en Illumination en een rijk aanbod aan content bestaande uit alle genres.  

SkyShowtime zal uiteindelijk actief zijn in meer dan 20 Europese markten en bereikbaar voor 90 miljoen huishoudens. De streamingdienst komt beschikbaar in de volgende markten: Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Finland, Hongarije, Kosovo, Kroatië, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden. 

Meer nieuws over SkyShowtime wordt binnenkort bekend gemaakt.

Over SkyShowtime: 

SkyShowtime is een nieuwe streamingdienst die later dit jaar wordt gelanceerd. Een joint venture van Comcast Corporation (NASDAQ: CMCSA) en Paramount Global (NASDAQ: PARA, PARAA). SkyShowtime brengt de resources van beide bedrijven, direct-to-consumer ervaring en het beste entertainment, films en originele series van iconische merken als Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon, samen. 

SkyShowtime komt beschikbaar in meer dan 20 Europese markten met 90 miljoen huishoudens. De streamingservice lanceert in Nederland, Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Finland, Hongarije, Kosovo, Kroatië, Montenegro, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*