Nieuwe rel Eurovisie Songfestival 2024 door ‘vlaggenpropaganda’ Israël

Naast het recente debacle rondom Joost Klein, is er nog een rel ontstaan rondom het Eurovision Songfestival 2024. Diverse delegaties, zouden een klacht ingediend bij de organisatie van het evenement over het provocerende gedrag van Israël-delegatie. Dat melden bronnen aan omroepplatform Spreekbuis.nl. De klacht richt zich op Eden Golan, de Israëlische deelnemer, en haar band die op een foto zijn gegaan met andere artiesten waarbij de Israëlische vlag prominent werd getoond. Deze actie heeft geleid tot spanningen bij andere deelnemers, waarbij artiesten uit verschillende landen zich voor het blok gezet voelen of zij partij zouden kiezen in het Midden-Oosten conflict.

Het gebruik van nationale symbolen zoals vlaggen is niet ongewoon tijdens het Eurovision Songfestival, een evenement dat draait om nationale trots en culturele uitwisseling. Echter, in dit geval heeft de aanwezigheid van de Israëlische vlag in een foto met diverse artiesten uit andere landen voor opschudding gezorgd. Verschillende delegaties vrezen dat deze foto kan worden geïnterpreteerd als een politiek statement, waardoor artiesten zich ongemakkelijk voelen.

Diverse delegaties zouden bij de EBU een klacht hierover hebben ingediend, al is dit nog niet bevestigd. Spreekbuis.nl heeft aan AVROTROS om een reactie gevraagd. AVROTROS meldt: ‘Zij hebben echter nog niet gereageerd. Zodra dat het geval is, zal dit artikel worden aangevuld.’.

Een persoon binnen de Nederlandse delegatie meldt aan Spreekbuis: ‘Meerdere delegaties last hadden van provocatieve gedrag Israëlische delegatie. En dat zag ik zelf ook gebeuren.’. De persoon in kwestie wil echter niet met naam in dit artikel genoemd worden.

Vorige week meldde AVROTROS ook reeds in een officieel statement is dat het van mening is dat er een breder, diepgravend en echt onafhankelijk onderzoek nodig is om structurele problemen te adresseren. ‘Niet alleen de werkwijze van de organisatie in Malmö en de EBU, maar ook de onafhankelijke rol en het mandaat van de Reference Group (het comité van afgevaardigde deelnemende landen), de regels/procedures en beroepsmogelijkheden bij klachten en de toegenomen druk op de artiesten en delegaties in aanloop naar en tijdens het Songfestival zouden onderwerp van onderzoek moeten zijn door een erkend en onafhankelijk onderzoeksbureau.’, aldus de omroep.

76 Comments

 1. De EBU betaalt een onderzoeksbureau die met advies komt waarvan de scherpe randjes zijn weggehaald, kosmetische oplossingen biedt en het huidige bestuur in het pluche houdt. Zie het maar in de lijn van EUFA en FIFA.

 2. Laat een onafhankelijk onderzoeksbureau eindelijk eens korte metten maken met die dictators van de EBU!
  En eerherstel voor Joost Klein!!

  • Dus als je met stenen gooit ben je een terrorist en als je bommen gooit op een vluchtelingenkamp,dan heet het “zelfverdediging”…? U leeft in een rare werkelijkheid moet ik concluderen.

   • Nee een popfestival overvallen en mensen kidnappen is ook lekker bevordelijk voor de vrede. En dan zeggen dat Israël genocide pleegt.

   • Er wordt vaak voor het gemak vergeten dat er een gruwelijk oo burgers gericht bloedvergieten aan deze oorlog is vooraf gegaan, dat Hamas aanhoudend al jaren lang oorlog voert tegen Israel en dat ze hun commandocentra structureel in ziekenhuizen en andere burger-instellingen onderbrengen en daarmee hun eigen volk als menselijk schild in zetten. Dit conflict is dusdanig complex dat een simpele conclusie wie wel en niet fout zijn niet te trekken is

    • Heb je daar ook bewijs voor, of praat je alleen maar de Israëlische propaganda na?
     Want het bewijs van Israël dat hamas hun orders gaf vanuit ziekenhuizen is op z’n zachtst gezegd flinterdun.

     • Ja dat weet jij natuurlijk jij was erbij.
      Word geen napraten en doe onderzoek.

     • Dat word niet gezegd dat vul jezelf in.
      Als je een beetje slim bent kom je niet met zo,n antwoord
      Als er ergens een legerpost zit word die gebombardeerd ja dat klopt.
      Zou fijn zijn als je je gekleurde mening even onderzoekt.

    • Je vergeet dat Israël is ontstaan door de het land van de palestijnen in te nemen, dit door terroristen waarvan er een later premier van Israël werd.
     Deze was toen betrokken bij het gijzelen van een Palestijnse school.

   • Volgens mij begonnen die anderen met 1800 Israëliërs vermoorden ???
    En na vele bommen en vernietigde steden schieten hun leiders nog steeds raketten richting Israël. Ze willen niet begrijpen wanneer je moet stoppen om je eigen volk te beschermen tegen de toorn van de ander.

   • Dat word niet gezegd dat vul jezelf in.
    Als je een beetje slim bent kom je niet met zo,n antwoord
    Als er ergens een legerpost zit word die gebombardeerd ja dat klopt.
    Zou fijn zijn als je je gekleurde mening even onderzoekt.

  • Dus als je met stenen gooit ben je een terrorist. En als je met bommen gooit ben je de good guy. Lekkere logica!

   • Volgens mij gaat het niet om stenen gooiende types maar zwaarbewapende criminelen die over de rug van de lokale bevolking een oorlog voeren. Dat ca. 20% van de raketten van Hamas eigen burgers treft daar hoor je weinig over, dat ze een grenspost waarlangs broodnodige hulp binnenkomt beschieten lijkt ook de meeste ‘pro-Palestina’ roepers te ontgaan en dat er onlangs weer slachtoffers vielen omdat deze lafaards een munitiedepot in een vluchtelingenkamp hadden geplaatst, wat voor secundaire explosies zorgde haalt ook niet overal het nieuws. En zo kun je nog wel even doorgaan. Feit is dat de bevolking van Gaza slachtoffer is van deze criminele club die na de pogrom van 7 oktober en te verwachten reactie ontvangt die te vergelijken is met hoe IS uit Mosul is verdreven. Dat grote bevolkingsgroepen, ver van het strijdgewoel en met de beschikking over verschillende media, toch een eenzijdige kijk hebben op het conflict laat alleen maar zien hoe moeilijk oplosbaar het is.

  • Ik dacht dat politiek uit den boze was bij zo’n cultureel evenement, maar u bent volgens mij ook een haatzaaier

  • Beter Israël niet meer mee laten doen.Het is een Europees songfestival, Israël ligt niet in Europa. Probleem opgelost.

   • Das dan opgelost, kunnen we gelijk al die niet geografische landen welke niet tot Europa behoren, en vaak eindigen met de naam “stan” er ook gelijk uitgooien.

  • De enige terroristen zijn die van Israël maar daar weet jij niets van ga een x de definitie opzoeken in plaats van nieuws napraten. Kinderen vermoorden is normaal in jouw wereld en ze dan terroristen noemen.

   • Precies, geldt ook voor Israël. Jarenlange onderdrukkinn, martelingen en landjeppik heeft tot dit geleid. Deze genocide zal weer zal op den duur weer voor iets groots leiden. Al die weeskinderen zullen van niets anders dan wraak dromen. Beetje empathie is geen overbodige luxe.

   • Kinderen vermoorden? Wat deed Hamas toennoirlig begon? Ze gingen huizen binnen waar kinderen lagen te slapen en staken de bedden in brand terwijl ze sliepen! Ik mag niet vliegeraar wordt richting eens wakker. Zag een interview met een zoon van een Hamas leider en zijn vrouw. Deze had zich afgekeerd van zijnnouders en deed een boekje open
    Kinderen van 7 jaar krijgen een geweer in handen en worden opgevoed met haat voor de Joden en Israël. Net als Hutler roept er een in hrt filmpje als hij geïnterviewd wordt , allemaal eraan. Deze haat komt niet alleen voort uit het feit dat het Joden zijn maar ook vanwege jaloezie op een hardwerkend volk dat tot de sterkste welvarende landen behoort . De Palestijnen worden door Hamas gehersenspoeld en onderdrukt. Hierdoor krijgt een land of groep geen enkemigelijkheid totvgroei. Haat is een van de meest destructieve emoties die geen enkel doel kennen dat leidt tot verbetering van omstandigheden. De haat wordt op scholen erin gestampt. In het filmpje laren ze daar openlijk de vernietiging van Israël als doel zien.
    Vrouwen zijn even erg.
    De haat door Hamas Hezbollah en Houthi’s reikt tot en met de burgers want zij worden ook door deze Hamas etc gebruikt en onderdrukt. De Hamas etc noemen de sympathisanten met de situatie in Gaza overal ter wereld, usefull idiots! Zij geven niets om het Westen,zij haten ons. Zo zegt deze zoon van een Hamasleider die genoeg gezien en meegemaakt heeft om een oordeel te kunnen en mogen geven.Hamas heeft get voor het zeggen ,gebruikt eigen volkbals menselijk schild. Gaat zelf schieten op hulp bij grenspost Gaza, houdt zich expres schuil waar burgers zijn. Zo creëren ze chaos en gaat jegens Israël dat volgens deze zoon van een Hamasleider alleen vrede wil en juist al jaren zich moet verdedigen tegen deze Hamas etc.
    Dus praat me niet van kinderen vermoorden . Hamas heeft nog steeds de gijzelaars niet vrijgelaten.
    Eennpaar zijn door Israëlische leger onlangs bevrijd. Een vrouw was inhaar arm geschoten zodanig dat deze loshing en ze hem op moest rapen. Ze werd aan haar haren in auto getrokken en was 52 dagen in gijzeling gehouden met open wond pijn en angst voor de beulen van Hamas. Verkrachtingen mishandeling moord Hamas is er niet vies van alsook de met haat gevoede Palestijnen niet. Een wereld overheerst door Hamas en consorten is een gruwel. Terug naar de Middeleeuwen qua vrijheid en nul respect voor andersdenkenden
    Hier laat ik het bij maar weet goed aan wie je steun geeft.
    Beter is je niet in hun web te laten vangen

    • U praat zoveel onzin, dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. Dus begin ik maar niet, als u zover van de werkelijkheid afstaat is er geen ruimte meer voor een dialoog.

   • Kinderen vermoorden? Wat deed Hamas toennoirlig begon? Ze gingen huizen binnen waar kinderen lagen te slapen en staken de bedden in brand terwijl ze sliepen! Ik mag niet vloeken maar wordt eens wakker. Zag een interview met een zoon van een Hamas leider en zijn vrouw. Deze had zich afgekeerd van zijn ouders en hun praktijken en deed een boekje open
    Kinderen van 7 jaar krijgen een geweer in handen en worden opgevoed met haat voor de Joden en Israël. Net als Hitler roept er een in het filmpje als hij geïnterviewd wordt , allemaal eraan! Deze haat komt niet alleen voort uit het feit dat het Joden zijn maar ook vanwege jaloezie op een hardwerkend volk dat tot de sterkste welvarende landen behoort ,zo beweert hij. De Palestijnen worden door Hamas gehersenspoeld en onderdrukt. Hierdoor krijgt een land of groep geen enkele mogelijkheid totgroei. Haat is een van de meest destructieve emoties die geen enkel doel kennen dat leidt tot verbetering van omstandigheden. De haat wordt op scholen erin gestampt. In het filmpje laten ze daar openlijk de vernietiging van Israël als doel zien door de manier van ‘lesgeven’. Lessen in haat.
    Vrouwen zijn even erg.
    De haat door Hamas Hezbollah en Houthi’s reikt tot en met de burgers want zij worden ook door deze Hamas etc gebruikt en onderdrukt. De Hamas etc noemen de sympathisanten met de situatie in Gaza overal ter wereld, usefull idiots! Met andere woorden, zij komen goed van pas Zij geven niets om het Westen,zij haten ons. Zo zegt deze zoon van een Hamasleider die genoeg gezien en meegemaakt heeft om een oordeel te kunnen en mogen geven.Hamas heeft het voor het zeggen ,gebruikt eigen volk als menselijk schild. Zij schieten zelf op hulp bij grenspost Gaza, houden zich expres schuil waar burgers zijn. Zo creëren ze chaos en haat jegens Israël dat volgens deze zoon van een Hamasleider alleen vrede wil en juist al jaren zich moet verdedigen tegen deze Hamas etc.
    Dus praat me niet van kinderen vermoorden . Hamas heeft nog steeds de gijzelaars niet vrijgelaten.
    Een paar zijn door Israëlische leger onlangs bevrijd. Een vrouw was in haar arm geschoten zodanig dat deze loshing en ze hem op moest rapen. Ze werd aan haar haren in auto getrokken en was 52 dagen in gijzeling gehouden met open wond pijn en angst voor de beulen van Hamas. Verkrachtingen mishandeling moord Hamas is er niet vies van alsook de met haat gevoede Palestijnen niet. Een wereld overheerst door Hamas en consorten is een gruwel. Terug naar de Middeleeuwen qua vrijheid en nul respect voor andersdenkenden
    Hier laat ik het bij maar weet goed aan wie je steun geeft.
    Beter is je niet in hun web te laten vangen

  • Martin, toch echt tijd dat je een geschiedenis les krijgt.

   de Joden die israel hebben opgericht hebben in 1947 een oorlog gestart.
   in 1948 israel opgericht en daarbij zo’n 90% van palestijns gebied bezet, en daarna nederzettingen in de overige gebieden.
   Dus de vlag van Israel zorgt wel dergelijk voor conflict, bij mensen die zelfs maar de basis weten van de laten we het Genocide noemen.

   • Israël is nog nooit een oorlog begonnen, ze hebben ze wel allemaal gewonnen, ga eens een geschiedenis boek lezen

    • Nee klopt, zij vermoorden de Palestijnen, waarbij zij niet schuwden om mensen te vermoorden en de buiken van vrouwen open te snijden die in verwachting waren. Dit is allemaal gedocumenteerd. Je moet het alleen willen lezen. Maar inderdaad zij hebben geen oorlog gestart tegen een staat, zij pleegden gewoon genocide.

   • Correctie de joden kregen dit land/gebied van England/Usa dus zij zijn geen oorlog gestart. V.w.b. De nederzettingen, akkoord dat had wat beter kunnen worden opgelost. Desalnietemin denk ik dat actie leidt tot reactie en dat voor beide partijen het niet had misstaan om na te denken over de consequenties van hun handelen.

  • Israëlische vlag staat voor onderdrukking en genocide. Kijk naar de landen welke Palestina niet erkennen. kolonialisme leeft nog on het westen

 3. Joost heeft een camera vrouw bedreigd, daar is geen eerherstel voor. Als je jezelf niet weet te gedragen, neem het persmoment met de Nederlandse vlag en zijn inbreuk op de vraag naar de Israelische delegatie.
  Joost had een prima liedje met grote mogelijkheden, helaas eas de artiest er niet eentje met grote mogelijkheden de man wist zichzelf niet te gedragen.

  • Vergeet de raketten niet Hamas heeft wapens genoeg, die gaan echt geen steen oprapen.
   De ziekenhuizen zijn gebruikt als hoofdkwartier van Hamas. Bij het vluchtelingenkamp had Hamas dusdanig veel munitie in de grond verstopt. Dat er een kettingreactie optrad toen het IDF op 500m afstand van het kamp Hamas bombardeerden. Succes

  • . Ja hoor. De Hamas gebruikt hun eigenburgers als schild en het kan hun ook niet schelen of het in een ziekenhuis dat doet of een kleuterklas

 4. Ik kies voor een land die opkomt voor zijn volk! Liever een land die zijn uiterste best doet om in een oorlog de lokale bevolking te sparen, dan een terroristische partij die zich achter het volk verschuilt! Deze z.g. “Palestijnen” die ervoor kiezen om gijzelaars te verkrachten, te martelen, babys levend te verbranden in ovens en jonge vrouwen als slavinnen te houden, mogen hun verdiende straf ontvangen. Israël gaat terecht door tot elke gijzelaar vrij is en het kwaad, wat Hamas heet, uitgeroeid is…

  • Wat jij hier schrijft zijn allemaal leugens en is allemaal niet gebeurd en zelfs door verschillende Israelische kranten ontkracht, zoals Haaretz. De enige die daadwerkelijk vrouwen jongens
   en mannen verkracht hebben zijn de Israelische soldaten. israel staat inmiddels op de zwarte lijst van de Verenigde Naties, net zoals Boko Haram en ISIS. Lees eens een boek in plaats van 5 minuten de Telegraaf. Het is schandalig hoe onwetend men in Nederland is. De zionistische theatrale propaganda heeft goed gewerkt hoor. De ECHTE slachtoffers van deze hel, de Palestijnen moeten niet alleen hun kinderen begraven maar worden door hun medemensen ook nog eens verraden. Het is een schande!

   • Nee, het is allemaal niet waar. Dat soort opmerkingen hebben we in de loop van de geschiedenis meer gehoord.
    Wat ook niet waar is, is dat meer dan 75% van die lieve palestijnen Hamas steunt en er dus alles aan doet om dat tuig te verbergen.
    Wat natuurlijk wél waar is, is dat de palestijnse toppertjes alles in de regio daar hebben opgebouwd, al ontzettend lang een constructieve bijdrage leveren aan het welzijn van een ieder in diezelfde regio.
    De echte waarheid is overigens dat de constructieve toppertjes en de door hun gesteunde terroristen niet thuishoren in het van oudsher koninkrijk Juda.

   • Tsja.. en wie geloof jij. Er zijn rapporten van de VN waarin bewijzen verzameld zijn die wel degelijk wijzen op verkrachtingen door Hamas. Het probleem is dat beide kanten op dit punt hun eigen waarheid hebben. Het is onmogelijk voor ons in Nederland om te bewijzen wie wat doet en welke krachten er nog meer spelen. Dat wil niet zeggen dat ik pro Israël ben. Ik hoop dat Nethanayu zsm opkrast. Maar ik hoop voor de Palestijnen ook dat Hamas ophoud te bestaan. En nu niet komen dat Hamas er is omdat Israël zo vervelend is. Hamas is een door Iran gesteunde terreurgroep die iedereen die tegen hen is naar het leven staat. Die geen Joden op hun grond gebied wil maar ook geen atheïsten, christenen en noem maar op. Zoek maar eens op getuigenissen van gevluchte Gazanen. Gevlucht voor Hamas. Je moet wel stekeblind zijn om dat niet te willen zien. Hoe het verder moet daar. Geen enkel idee. Maar eenzijdig aan een kant van het bootje hangen niet gehinderd door enige historische kennis van zaken gaat geen moer helpen

  • Zo, mooi gesproken. Dus we weten het nu allemaal. Zowel de Palestijnen als de Israëliërs zijn beide gelijk. Dus tuig van de richel. Goed gesproken en duidelijk Frank.

  • Pffff… Man man man. Israel staat op de zwarte lijst van de Verenigde Naties. Heb je de kolonisten gezien bij de grens van Rafah die noodhulp aan het verwoesten is, omdat ze niet willen dat de hulp de Gazanen bereikt? Blijf vooral in de leugens van de zionisten geloven, totdat ze op jouw deur kloppen om je eruit te kieperen zoals met de Palestijnen is gebeurd na de Holocaust die door de Europeanen is uitgevoerd en waar de Palestijnen de prijs voor betalen. Na 8 maanden dood en verderf in Gaza en 76 jaar dood en verderf in Palestina kan ik bijna niet geloven dat er echt nog mensen zijn die niet verder kunnen kijken dan de schmink die de zionisten op hun gezichten hebben geverfd om de voel te manipuleren. Aan de onnozele reacties te zien geloof ik nu echt dat we als mensheid verloren zijn.

  • Die leugens zijn al zo vaak ontkracht…het lijkt El alsof u betaald wordt om de leugens te blijven herhalen. Maar maakt u zich geen illusies…de wereld weet nu heel goed dat Israël al 75 jaar de agressor is.

   • Precies kijk naar het grondgebied in 1957 en nu hoeveel heeft Israël al ingenomen sinds die tijd met een zogenaamde kolonisten als ze weer grond nodig hebben om huizen te bouwen schoppen ze de Palestijnen weer veder op.
    Dus als de Palestijnse hun grond verdedigen heet dat terrorisme maar als Israël dat doet is dat goed .
    Israël is niet veel beter dan het nazi Duitsland alleen hun mogen het doen.

  • U weet dat Israel jarenlang het palestijnse volk onderdrukt heeft en Hamas willens en wetens aan de macht heeft gehouden (ze selfs een “asset” heeft genoemd!), allemaal omdat het goed was om zelf aan de macht te blijven. Netanyahu komt niet op voor z’n volk, maar voor zijn eigen absolute macht. Het is werkelijk waar verderfelijk te lezen dat je de volkerenmoord (ander woord voor genocide en wel degelijk wat hier gebeurd!) goed praat omdat een terroristische organisatie een aanslag pleegt. Dat is alsof de politie jou neerknalt omdat je buurman gister met een mes over straat liep (nadat de politie jarenlang je buurman van messen heeft voorzien). Denk aub na voordat je alles van Netanyahu goed praat.

 5. Je vergelijkt stenengooiers met bommengooiers? 1. Israel bestaat niet en 2. De enige terroristen die inmiddels 40000 onschuldige vrouwen, kinderen en mannen hebben vermoord is het IDF
  3. Verkrachtingen van jonge meisjes, jongens, mannen en vrouwen is dagelijkse praktijk in Israelische gevangenissen
  4. Martelingen van kinderen, vrouwen en mannen in Gaza en de Westbank
  5. Landjepik en huizenpik door joodse settlers
  6. Checkpoints voor Palestijnen waar onschuldige mannen, vrouwen en kinderen door scherpschutters worden neergeschoten, ook in hun geslachtsdelen

  Hoezo vergelijk jij bezette stenengooiers met een dictatoriale democratie? Heel goed dat ze niet met die vlag op de foto willen.

 6. Een performancewedstrijd (een liedjesfestival kan ik ’t Eurovisie Songfestival al jaren niet meer noemen) zou naar mijn mening geen oorlogvoerende deelnemers tot de competitie toe moeten laten. De EBU heeft naar mijn mening op dit punt een stevige blunder op z’n conto staan.

  Naar aanleiding van het commentaar op de situatie rond Joost Klein verwijs ik naar een eerdere reactie die ik gaf op de column van Patrick Kicken (https://www.spreekbuis.nl/patrick-kicken-nederland-slaat-een-pleefiguur-met-het-gedrag-van-joost-klein-op-het-eurovisiesongfestival/
  ).

  (Naar ik mij meen te herinneren gaat dit artikel overigens over een probleem binnen de kringen van het Eurovisie Songfestival en niet over wie pro of contra welke oorlogvoerende partij zou moeten zijn. Dit terzijde.)

 7. Hamas zijn vrijheidsstrijders ipv terroristen. Het zijn de niet de ogen die blind zijn maar de harten. Dit geld voor degenen met de stenen harten hier.

  • Hamas is een terroristische organisatie die gesteund wordt door Iran. Die niemand en niks anders duld dan hun versie van de Islam. Die benen en armen breekt van Palestijnen die protesteren tegen Hamas. ( Vlak voor 7 oktober gebeurd) In hun wereldbeeld is geen plaats voor Joden. Christenen Atheïsten Homo’s queers en noem maar op. Vrouwen hebben bedroevend weinig rechten. Kijk maar eens naar Iran. Natuurlijk speelt Israël een hele slechte rol. Maar je zult ze maar naast je hebben. En de Palestijnen hadden een veel groter stuk van Israël kunnen hebben als de akkoord waren gegaan met de allereerste verdeling. Sterker nog dat was een grotet deel dan dat de Joden hadden. Die gingen akkoord. De Palestijnen niet. En nu niet aankomen dat het land van de Palestijnen was. Er was geen eenduidig Palestijns volk met duidelijke landsgrenzen. Nooit geweest. En nee ik ben niet voor Israël zeker niet als ik zie wat er nu gebeurd ook op de Westbank. Dat is afschuwelijk gedrag. Maar het domme geblaat dat Hamas vrijheidsstrijders zijn en Israël al 75 jaar bezetters. ( Lees eens wat over de bezetting van dat gebied voor de staat Israël werd uitgeroepen) Alsof Joden de wereld bol hebben gepakt en blindelings een stukje land hebben geprikt. Lees eens wat over de bijzonder slechte rol van de Britten die dat stuk land aan twee partijen hebben beloofd.( Lekker handig .. not😡) En verdiep je eens in Palestijnen die Gaza zijn ontvlucht voor Hamas. Echt stuitend dom om ze vrijheidsstrijders te noemen

 8. Het gaat bij het songfestival toch om het beste liedje? Of gaat het bij het songfestival om de politieke banden? Wordt je als artiest beoordeeld op de hoeveelheid bommen je gooid of hoeveel bommen je koopt?

 9. 2000 jaar lang hebben de de Europeanen de Joden proberen uit te roeien. Hun laatste poging was 75 jaar geleden. Dankzij de Islam kunnen de Joden hun verhaal vandaag navertellen. Moslims hebben de Joden een veilige onderdak gegeven ter bescherming van de Europese bloeddorst.vandaag de dag lijkt verwijt dezelfde Europeaan de Moslim van anti Semitisme. Niet Semieten verwijten echte Semieten ” anti Semitisme”. De omgedraaide wereld. Pogroms, Inquisitie, vervolging, Ghetto, holocaust etc, zijn geen Islamitische uitvindingen maar Europees. Sinds de Joden Europa verlaten hebben, heerst hier vrede. Het bloedvergieten is de schaduw van de jood en dat sinds 4000 jaar. De kinderen van Israël hebben géén huis, geen land, zullen nooit vrede noch rust kennen. De kinderen van de profeet Israël zijn geboren in een geleende tent. Van de Egytenaren, de Babyloniers, de Romeinen, de Europeanen en de Moslims, dat volk heeft nooit geleerd te coexisteren, nooit geleerd te leven met andere volkeren. Het Joodse volk is een zelfdestructief volkje. Zionisten, kinderen van Ashkenaz, geboren in Oost Europa, claimen de kinderen van Jacob te zijn. Het bedrog van de eeuw. Kinderen van Japhet, Japhatieten beweren de kinderen van Shem te zijn. Alleen een jood houdt zichzelf zolang voor de gek tot de waarheid hem inhaalt en de geschiedenis zijn loop neemt zolas het al 4000 jaar lang gaat. Gelukkig zal dat volk nooit haar 100e verjaardag vieren in het midden oosten. Europa is lang Gelukkig dat dat volkje verhuist is, ver van Europa. Na 2000 jaar van pogingen hen te vernietigen, zijn ze in erin geslaagd de Joden te droppen in her midden oosten. Moslims betalen de prijs voor het Europese jodenhaat

 10. Huh… Je ware aard komt boven. Weet je op wie je uitspraken lijken: je weet wel dat enge schreeuwerige mannetje met die rare charlin Chaplin snor. Zijn naam begint met een H en eindigt op itler. Alles is altijd de schuld van de Joden. Tuurlijk gaat ie lekker. Waarom is de reactie van Lachen goedgekeurd. Mag ik je er even aan herinneren dat het niet zo heel goed gaat in Europa op dit moment. Rusland is de Oekraïene binnen gevallen weet je nog. Heeft niets met Joden uit te staan. En nadat de staat Israël was uitgeroepen zijn er bijna 1 miljoen Joden uit islamitische landen verdreven. Met achterlating van bezittingen een tweede Nakba zeg maar. En die Islamitische landen gaven er blijkbaar geen moer om dat er bijna een miljoen Joden extra in het land bijkwamen waar hun zgn broeders wonen. Zoals ze dat nu ook niet doen. Andere islamitische landen zijn minder geïnteresseerd in de Palestijnen dan je zou denken.

 11. Eurovisie is politiek. Net zoals sport events zoals het WK/EK voetbal, Olympische Spelen, Formule 1 en de Super Bowl.

 12. Ik weet niet meer hoe het zat toen met de Joegoslavië oorlog. Of die landen toen al meededen. Ze stemmen wel altijd op elkaar.
  Stel je voor, Dat Palestijnen dan ook mee gaat doe en ze elkaar 12 punten geven.
  Kan Cornald Maas daar iver zeiken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*